Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  VILLARRUBIA ZUÑIGA, MARIA SOLEDAD

Curriculum breu
VILLARRUBIA ZUÑIGA, MARIA SOLEDAD

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

  • Sense dades.

Llicenciada en Filologia Italiana per la UCM, Doctora en Filologia i Màster en l'Ensenyament d'Español com a Llengua Estrangera per la rUAH i Màster en Elaboració i control de qualitat del lèxic espanyol en la UNED. Va completar la seua formació com medievalista amb una beca de recerca en la Universitat degli Studi vaig donar Firenze (2000-2001). És sòcia fundadora de l'Associació Complutense de Dantología i membre de l'Associació Comenius d'Ensenyants Europeus.

Ha impartit docència com a professora de llengua i cultura espanyola en la Universitat d'Alcalá, Institut Franklin de recerca en Estudis Nord-americans (Alcalá d'Henares), l'Institut Cervantes i en la University of Leeds, Spanish and Portuguese Department. També ha col·laborat amb diferents institucions dirigint, coordinant i impartint cursos de formació per a professors (Institut Cervantes, UAH, International House, Centre de Suport al Professorat d'Alcalá en la Comunitat de Madrid i en el Centre de professors i recursos de Guadalajara).
 
La seua activitat investigadora s'ha desenvolupat en diferents camps i projectes: el Projecte de Recerca i Desenvolupament (R+D) cofinançat per la UAH i la Comunitat de Madrid, (HUM2005-07303-C02-01/TALL–CAM-UAH2005/064); en seminaris (Seminari d'estudis dantianos: Enfocaments i interpretació de la Divina Commedia, Departament de Filologia italiana, 1990-1999 i Società Dantesca, “Lectura Dantis”, Florència novembre-desembre 2000) i màsters (Master en l'ensenyament d'ELA-MEELE, Universitat dels Palmells de Gran Canària i del Master en l'ensenyament d'Español com a Llengua Estrangera i Llengua materna en la Universitat APEC de Santo Domingo, Programa UNILINGUA-UNAPEC, República Dominicana).
 
Té nombroses publicacions en l'àmbit de la docència de l'espanyol com a llengua estrangera i de la literatura medieval, més específicament en la literatura medieval italiana, en congressos, jornades i revistes especialitzades. A més, és coautora del manual Negocis, Manual de l'espanyol professional publicat per la UAH, en les Actes de l'II Congrés Internacional de l'Associació Coreana d'Hispanistes i 63 Claus per a escriure bons microrrelatos.
 
Va ser coordinadora acadèmica en els curs d'espanyol per a estrangers de la Universitat d'Alcalá i professora fins al 2007, any en el qual va entrar a formar part de l'Institut Cervantes. Des del 2008 i fins a 2015, a més de professora, ha sigut Coordinadora Acadèmica en l'Institut Cervantes de Leeds