Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  VALERO ESCANDELL, JOSE RAMON

Curriculum breu
VALERO ESCANDELL, JOSE RAMON

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3015
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
GEOGRAFIA HUMANA
Instituts:
IU INVESTIGACIONS TURISTIQUES
Grups:
Codi UNESCO:
Sense dades.

Formació acadèmica

  • DOCTOR EN FILOSOFÍA Y LETRAS (GEOGRAFÍA E HISTORIA)
    Universidad de Alicante (30/01/1990)
  • LICENCIADO EN FILOSOFÍA Y LETRAS. DIVISIÓN DE GEOGRAFÍA E HISTORIA (SECCIÓN DE GEOGRAFÍA E HISTORIA)
    Universidad de Alicante (03/02/1981)
  • DIPLOMADO EN PROFESORADO DE E.G.B. (ESPECIALIDAD EN CIENCIAS HUMANAS)
    Escuela Universitaria del Profesorado de EGB de Alicante (30/11/1976)

Professor titular del Departament de Geografia Humana de la Universitat d’Alacant, en la qual va començar a impartir classes el 1997.
Amb anterioritat va ser mestre de primària i catedràtic de Geografia i Història de secundària. És doctor en Geografia i Història.
Entre altres càrrecs acadèmics, va ser director del col·legi públic Juan Sempere y Guarinos d’Elda, vicedirector de l’IES Fra Ignacio Barrachina d’Ibi i vicedegà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, on s’encarregava dels graus de Turisme i Geografia i de les pràctiques externes. És especialista de Geografia de les PAU en la UA des de fa diversos anys.
Actualment imparteix les assignatures Geografia de la Població, en el grau de Geografia; Geografia Social i de la Població, en el d’Humanitats; Introducció a la Geografia Humana en el curs inicial dels graus d’Història, Humanitats i Geografia; i Dinàmiques de Població en el màster de Desenvolupament Local. Des de fa alguns anys imparteix també el curs Ciutats de pel·lícula en la UPUA.
Ha impartit cursos en les universitats de Bari, L’Orientale de Nàpols, la UILM de Milà o l’Havana.
Ha dirigit els cursos complementaris Les fonts orals: una eina per a la investigació de la cultura local, Rutes urbanes teatralitzades o Dones en la Guerra Civil, entre d’altres.
És membre de l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques, l’Associació de Geògrafs Espanyols, l’Associació de Demografia Històrica i l’Associació Valenciana d’Investigadors amb Fonts Orals.
Les seues investigacions se centren bàsicament en qüestions lligades a la població, el treball en sectors com el joguet i el calçat, el turisme i els llocs de la Guerra Civil.