Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  VALDES ABELLAN, JAVIER

Curriculum breu
VALDES ABELLAN, JAVIER
VALDES ABELLAN, JAVIER
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2918
Telèfon:
+34 965903400 x 3707
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
ENGINYERIA CIVIL
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN INGENIERÍA DE LOS MATERIALES, AGUA Y TERRENO
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (18/12/2013)
  • Ingeniero de Caminos, Canales y Puertos
    Universidad Politécnica de Valencia (29/11/2007)
  • Ingeniería Técnica de Obras Públicas, especialidad en Hidrología
    Universitat d'Alacant (01/02/2005)

Javier Valdés és Ing. Tècnic d'Obres Públiques (esp. Hidrologia) per la Universitat d'Alacant i  Ing. de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de València. Va rebre el seu doctorat en 2013 per la Universitat d'Alacant, universitat en la qual actualment ocupa una posició permanent de professor titular d'universitat.

Actualmente és el director del grup d'investigació d'Enginyeria Hidràulica i Ambiental. Compta amb més de 10 anys d'experiència en la caracterització i modelització de flux d'aigua i transport de soluts al mig porós, tant saturat com no saturat. Ha desenvolupat dissenys experimentals tant a escala de laboratori com en experiments a escala de camp.

El seu camp d'interès i experiència també inclou l'estudi de l'impacte del canvi climàtic en general i en particular l'estudi de la precipitació i els seus potencials canvis en climes mediterranis semiàrids. Totes dues facetes apliques a l'impacte sobre els recursos hídrics. Ha participat en diferents projectes nacionals competitius centrats en la utilització de recursos d'aigua no convencionals d'aigua, o en estudis de recàrrega artificial en el nord d'Àfrica.

Ha participat i participa també en projectes competitius internacionals finançats per la UE enfocats en l'ús de sostenible de l'aigua en l'agricultura i en l'efecte que la sobreexplotació d'aqüífers detrítics té sobre el fenomen de la subsidencia.

Actualment és membre del Grup Espanyol de l'Associació Internacional d'Hidrogeòlegs (AIH-GE)