Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  TRUJILLO MONDEJAR, JUAN CARLOS

Curriculum breu
TRUJILLO MONDEJAR, JUAN CARLOS

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2967
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO INFORMATICA
Grups:

Formació acadèmica

 • Doctor Ingeniero en Informática
  Escuela Politécnica Superior de Alicante. Universidad de Alicante (08/07/2001)
 • DOCTORADO EN RECONOCIMIENTO INTERPRETACIÓN Y TRADUCCIÓN AUTOMÁTICA
  Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (21/06/2001)
 • Ingeniero en Informática
  Escuela Politécnica Superior de Alicante. Universidad de Alicante (01/06/1995)
 • Ingeniero Técnico en Informática de Gestión
  Escuela Politécnica Superior de Alicante. Universidad de Alicante (01/06/1995)

Juan C. Trujillo és Catedràtic d'Universitat del Dpto. de Llenguatges i Sistemes Informàtics (DLSI) de la Universitat d'Alacant. Des que és Doctor en 2001, ha liderat la línia de recerca d'Intel·ligència de Negoci en el DLSI i, en 2008 crea el Grup de Recerca Lucentia, que lidera des de llavors. Els seus principals temes de recerca inclouen aplicacions de Business Intelligence (BI), Indicadors Clau de Rendiment (KPIs), Planes estratègics, Big Data, Magatzems de Dades (DW), OLAP, mineria de dades, i Seguretat i Qualitat en els Magatzems de Dades. Recentment, està aplicant la seua experiència de més de 18 anys en el camp de les aplicacions de BI, per a abordar el problema del Big Data des d'un punt de vista sistemàtic i metodològic.

És autor de més de 200 articles en diferents congressos, molts d'ells d'alt impacte o ERA A com l'ER, UML, DAWAK o CAiSE, i més de 60 articles en revistes indizadas en el JCR, com DKE, DSS, ISOFT, IS o InfSci. També ha sigut co-editor d'11 nombres especials de diferents revistes JCR com DKE, DSS o CS&I. Ha sigut PC-Chair de diversos esdeveniments internacionals rellevants (ex. ER'18, ER'13, DOLAP'05, DAWAK'05-'06, etc.) i, ha sigut Sènior Editor de la revista JCR del Q1 DSS (Decision Support Systems) fins a 2017.

A més, destacar l'impacte que generen les seues publicacions en l'àrea de BI, la qual cosa li ha portat a ser un dels autors més citats en l'àrea i a tenir articles amb 152, 128 o 98 cites o, tenir articles que han figurat en elº 3 i 8º lloc (durant alguns períodes) d'entre els articles més descarregats de revistes JCR com el DKE. Un dels seus articles figura com el més citat en la revista DKE durant un quinquenni (secció C.7). Més informació sobre les seues principals publicacions de recerca es pot trobar en: http: //www.informatik.uni-trier.de/llei/db/indices/a-tree/t/Trujillo:Juan.html

Quant a la capacitat d'adreça i lideratge, ha dirigit 12 Tesis Doctorals, (produint cadascuna d'elles 3 articles JCR de mitjana) i, fomentant sempre la internacionalització dels seus estudiants. Ha sigut Investigador Principal (IP) de diversos Projectes R+D+i del Pla Nacional i Regional, així com del programa H2020, i de convenis i contractes de Transferència de Tecnologia amb Empreses.

Quant a la Transferència de Tecnologia, posseeix 7 Registres de la Propietat Intel·lectual (RPI). És co-fundador a l'abril de 2015 de la Spin-off Lucentia LAB, S.L., empresa EBT participada per la UA i, que el seu objectiu és facilitar la transferència de tecnologia en els camps de BI i Enginyeria del Programari, dels resultats de recerca que es generen.

Pel que fa a la internacionalització, Juan C. Trujillo col·labora des de fa anys amb els investigadors internacionals més rellevants de l'àrea, havent realitzat estades i publicacions amb experts com a S. Rizzi, P. Vassiliadis, M. Golfarelli, Il-Yeol Song o J. Mylopoulos. A més, Juan C. Trujillo és un investigador molt actiu internacionalment i és membre d'associacions internacionals i partic