Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  TORREGROSA GIMENEZ, PALMIRA

Curriculum breu
TORREGROSA GIMENEZ, PALMIRA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1319
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A ASSOCIAT/ADA LOU
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO ARQ. I PATR. HIST.
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORA EN HISTORIA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (21/02/2000)
  • DOCTORADO EN ANTIGÜEDAD
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (11/02/2000)
  • LICENCIADA EN GEOGRAFIA E HISTORIA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (30/07/1990)

Llicenciada en Geografia i Història en 1990 per la Universitat d'Alacant i Doctora en Història en 2000 en la mateixa universitat, amb la tesi "La pintura rupestre esquemàtica en el Llevant de la Península Ibèrica" dirigida pel Dr. Mauro Hernández Pérez, rebent la qualificació d'excel·lent cum laude. Per a la realització d'aquesta última va comptar amb una beca predoctoral de l'Institut de Cultura Juan Gil-Albert de la Diputació d'Alacant.
Des del punt de vista laboral, la trajectòria professional està relacionada amb tasques com a arqueòloga durant més de quinze anys en empreses d'Arqueologia i Patrimoni Històric, realitzant labors de direcció o tècniques en un ampli nombre d'intervencions arqueològiques com a excavacions o prospeccions, redactant informes o memòries científiques, així com duent a terme altres sèrie de treballs relacionats amb projectes de museografia o gestió patrimonial. En l'actualitat treballa com a arqueòloga municipal de l'Ajuntament d'Alcoi.
Des d'inicis del curs 2014-2015, està contractada com a professora associada en el Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat d'Alacant, on imparteix diverses assignatures de Prehistòria, algunes d'elles en valencià, com són "Dels primers éssers humans a l'antiguitat", "societats caçadores i recol·lectores en la Prehistòria", "societats agrícoles i metal·lúrgiques en la Prehistòria" i "Prehistòria de la península Ibèrica". En relació a la docència, ha participat en projectes d'innovació docent així com en publicacions orientades a la formacion universitària, participant a més en algun curs com a docent convidada. També ha tutelat les pràctiques d'alumnat universitari dins dels convenis de la Universitat amb empresa privada i en aquests moments està dirigint treballs de fi de grau.