Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  TALTAVULL DE LA PAZ, PALOMA

Curriculum breu
TALTAVULL DE LA PAZ, PALOMA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9693
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
ANALISI ECONOMICA APLICADA
Instituts:
I. INTERUNIVERSITARI ECONOMIA INTERN.
IU INVESTIGACIONS TURISTIQUES
Grups:
Codi UNESCO:
530904 - Estructura del mercado
531205 - Energía
530205 - Series cronológicas económicas
530201 - Indicadores económicos
530401 - Consumo, ahorro, inversión
531203 - Construcción
530802 - Comportamiento del consumidor

Formació acadèmica

  • Economía
    Universidad de Alicante (10/11/1996)
  • COMERCIO INTERNACIONAL
    UNED (01/06/1983)
  • Economía
    Universidad de Valencia (01/06/1981)

La professora Taltavull és llicenciada en Economia (universitat de València), doctor en Economia (Universitat d'Alacant) i màster en comerç internacional (UNED). És Catedràtic d'Universitat i ha sigut professor visitant de Berkeley (2011-2012), Geòrgia State (2012 i 2015) y FIU (2017).

La seua activitat investigadora se centra en l'anàlisi dels mercats immobiliaris i de l'habitatge a Espanya, des de la seua tesi doctoral (El mercat de l'habitatge a Espanya: dos models de comportament).  Té articles acadèmics i llibres publicats en els àmbits nacional i internacional principalment en l'àrea de l'economia immobiliària i economia urbana.

La recerca es concentra en quatre àrees dins de l'economia immobiliària: (1) El comportament dels preus dels habitatges, la seua formació i la seua evolució, (2) El cicle edificador i l'oferta. (3) Les relacions macroeconòmiques de l'evolució dels preus residencials i de l'edificació (iniciada des de la col·laboració amb el professor Quigley en Berkeley fins a l'actualitat), que s'ha centrat en el paper del sistema financer-hipotecari sobre els preus i l'efecte de la liquiditat; i (4) l'anàlisi des de la demanda des dels efectes de la immigració sobre els mercats (preu i oferta) dels habitatges, l'accessibilitat i la pobresa. Dos àmbits relacionats concentren l'atenció de la seua recerca en els últims anys: la pobresa relacionada amb l'habitatge i la sostenibilitat i mercat d'habitatge és un àrea nova de recerca associada a dos projectes de recerca del programa H2020 dels quals és IP: RENTALCAL i CRREM..

La docència acumula cinc quinquennis en els quals s'ha desenvolupat una intensa activitat docent i de disseny educatiu, concentrada tant en l'adaptació de plans d'estudi, com en la seua innovació (3 cursos màster i un Títol Propi en Estudis Immobiliaris) i en el desenvolupament d'eines d'aprenentatge. Tot açò queda patent en D'Arcy i Taltavull, (2009) i en Norman i Taltavull, 2011, Norman et al, 2011, Taltavull, 2002 (en Schulte (ed), 2002)

El projecte més rellevant quant al desenvolupament i aplicació de noves tecnologies com a recurs educatiu va ser el disseny i adreça de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (Http://cervantesvirtual.com), des de la seua concepció fins a un any després de la seua obertura a la xarxa (1998-2000).

La presència internacional està recolzada per nombroses contribucions a congressos internacionals al llarg de la seua vida acadèmica, participació en seminaris especialitzats sobre habitatge a Europa i Estats Units per invitació, una presència activa en societats internacionals (com a membre del comité de direcció de l'European Real Estigues Society --president en 2002--, la International Real Estigues Society, -- president en 2010). És i ha sigut avaluador de les principals revistes acadèmiques indexades (compta amb tres premis internacionals a avaluador de referència de diferents revistes associades a Emerald) tant en Scopus com en Thomson-ISI. És editor principal de la Journal of European Real Estate Reseach.