Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  TALTAVULL DE LA PAZ, PALOMA

Curriculum breu
TALTAVULL DE LA PAZ, PALOMA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9693
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
ANALISI ECONOMICA APLICADA
Instituts:
IU INV. ESTUDIS SOC. AMERICA LLATINA
IU INVESTIGACIONS TURISTIQUES
Grups:

Formació acadèmica

 • Economía
  Universidad de Alicante (10/11/1996)
 • DOCTORADO EN ANALISIS ECONOMICO - ECONOMIA APLICADA
  Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (11/10/1996)
 • COMERCIO INTERNACIONAL
  UNED (01/06/1983)
 • Economía
  Universidad de Valencia (01/06/1981)

La professora Taltavull és llicenciada en Economia (universitat de València), doctor en Economia (Universitat d'Alacant) i màster en comerç internacional (UNED). És Catedràtic d'Universitat i professor visitant de Berkeley (2011-2012), a Geòrgia State University (els EUA) (2012 i 2015), Florida Internatinal University (2018) i el Massachusetts Institute of Tehcnology- MIT (2020).

La seua activitat investigadora se centra en l'anàlisi dels mercats immobiliaris i de l'habitatge a Espanya, des de la seua tesi doctoral (El mercat de l'habitatge a Espanya: dos models de comportament).  Té articles acadèmics i llibres publicats en els àmbits nacional i internacional principalment en l'àrea de l'economia immobiliària i economia urbana.

La investigació es concentra en quatre àrees: (1) El comportament dels preus dels habitatges, (2) El cicle edificador i l'oferta. (3) Les relacions macroeconòmiques i el paper dels preus residencials (iniciada des de la col·laboració amb el professor Quigley en Berkeley),  el paper del sistema financer-hipotecari sobre els preus i l'efecte de la liquiditat; i (4) l'anàlisi des de la demanda des dels efectes de la immigració sobre els mercats (preu i oferta) dels habitatges, l'accessibilitat i la pobresa. Un nou àmbit concentra l'atenció  sobre la sostenibilitat, eficiència energètica i mercat d'habitatge, fruit de dos projectes d'investigació del programa H2020 dels quals és IP: RENTALCAL i CRREM.

La docència acumula sis quinquennis en els quals s'ha desenvolupat una intensa activitat docent i de disseny educatiu, concentrada tant en l'adaptació de plans d'estudi, com en la seua innovació (3 cursos màster i un Títol Propi en Estudis Immobiliaris) i en el desenvolupament d'eines d'aprenentatge. Tot això queda patent en D'Arcy i Taltavull, (2009) i en Norman i Taltavull, 2011, Norman et al, 2011, Taltavull, 2002 (en Schulte (ed), 2002)

El projecte més rellevant quant al desenvolupament i aplicació de noves tecnologies com a recurs educatiu va ser el disseny i direcció de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (Http://cervantesvirtual.com), des de la seua concepció fins a un any després de la seua obertura a la xarxa (1998-2000).

La presència internacional està recolzada per múltiples contribucions a congressos internacionals,  participació en seminaris especialitzats sobre habitatge a Europa i els Estats Units per invitació, una presència activa en societats internacionals (com a membre del comitè de direcció de l'European Real Estate Society --president en 2002--, la International Real Estate Society, -- president en 2010) i en institucions (chair de REM- Real Estate Advisory Group de la UNECE). És avaluador de les principals revistes acadèmiques indexades (compta amb tres premis internacionals a avaluador de referència) tant en Scopus com en Thomson-ISI. És editor principal de JERER.