Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  SABATER PIQUERES, CARLOS

Curriculum breu
Sabater Piqueres, Carlos

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
INVESTIGADOR/A DISTINGIT/IDA
Dep.:
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN NANOCIENCIA Y NANOTECNOLOGÍA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (08/05/2013)
  • Master en Nanociencia y Nanotecnología Molecular
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (20/06/2010)
  • C.A.P Curso de Aptitud Pedagocia/ MÁSTER UNIVERSITARIO EN FORMACIÓN DEL PROFESORADO DE EDUCACIÓN SECUNDARIA
    Universdad Politecnica de Cataluña (08/11/2006)
  • Licenciatura en Física
    Universidad de Valencia (23/02/2005)

El Dr. Carlos Sabater és un distingit investigador en nanoelectrónica i director del Laboratori de Transport Quàntic (QT-Lab) en la Universitat d'Alacant. La seua especialització abasta el transport electrònic en unions de materials atòmics, moleculars i bidimensionals, combinant enfocaments experimentals i teòrics amb models atomístics i càlculs de primers principis. Aquesta integració ho posiciona com un líder en la investigació de la matèria condensada i l'electrònica molecular.

Des de 2019, el Dr. Sabater ha ocupat el lloc d'Investigador Distingit en la Universitat d'Alacant, incorporant-se al programa GenT (CDEI), equivalent a l'ajuda "Ramón y Cajal". En 2022, va obtenir el certificat I3 i l'ajuda CIDEGenT (sènior), proporcionant finançament significatiu per a expandir el seu equip i adquirir equipament clau. Aquest mateix any, va rebre una Beca Grisolia, permetent-li incorporar a un estudiant de doctorat. Participa activament en un node del projecte europeu Horizon 2020 FET Open (e-Prot, No: 964593), explorant l'electrònica de proteïnes.

En els últims set anys, ha publicat més de 20 articles en revistes internacionals d'alt impacte (Q1) i tres capítols de llibres. Les seues acreditacions inclouen un I3/R3 (2022) i dos sexennis d'investigació (2010-2021), certificant l'excel·lència i continuïtat de la seua activitat investigadora. En 2024, va obtenir l'acreditació de Professor Titular per l'ANECA.

El Dr. Sabater compta amb tres patents: una per al mesurament de biomolècules mitjançant transport electrònic a través d'una bretxa de grafè (WO2017211991A3), i altres dos actualment en avaluació, relacionades amb la construcció i millora de microscopis d'efecte túnel (STM) (P202230548, P202430886). Aquestes patents subratllen la seua capacitat per a transformar coneixement en eines tecnològiques.

La seua experiència internacional és una pedra angular de la seua formació i carrera. Es destaca per les seues estades postdoctorals i col·laboracions actives amb la Universitat de Sud-àfrica, Yachay Tech (l'Equador) i la Universitat Nacional de Costa Rica. La seua investigació postdoctoral més recent va ser en el prestigiós Institut Weizmann de Ciència (Israel, 2017-2019), on es va especialitzar en electrònica molecular i espintrònica. Prèviament, va realitzar una estada postdoctoral de tres anys en la Universitat de Leiden (Països Baixos, 2013-2016), en el reconegut laboratori del Premi Nobel Kamerlingh Onnes, on es va convertir en un expert en el mesurament del transport electrònic en unions de materials atòmics, moleculars i bidimensionals sota condicions ambientals, d'alt buit i criogèniques.

Des de 2019, el Dr. Sabater ha integrat la seua investigació amb una significativa contribució a la docència en el Departament de Física Aplicada de la Universitat d'Alacant. Coordina cursos per als graus de Física i Matemàtiques, i s'exerceix com a coordinador i tutor del Grau en Física, a més de coordinador de mobilitat. Al llarg de la seua carrera, el Dr. Sabater ha supervisat un total de 21 estudiants en tots els nivells, des de projectes de grau fins a tesis doctorals, tant en la Universitat d'Alacant com en la Universitat de Leiden. Almenys 16 d'aquests estudiants han sigut o estan sent supervisats directament en la Universitat d'Alacant. Entre els seus supervisats s'inclouen 1 investigador postdoctoral, 4 estudiants de doctorat (un d'ells ara en EPFL, Suïssa), 5 tesi de màster i 6 tesi de grau.