Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  SABATER PIQUERES, CARLOS

Curriculum breu
SABATER PIQUERES, CARLOS

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
INVESTIGADOR/A DISTINGIT
Dep.:
Instituts:
Grups:
Codi UNESCO:
Sense dades.

Formació acadèmica

 • Nanoscience and nanotechnology
  Universidad de Alicante (08/05/2013)
 • Master en Nanociencia y Nanotecnología Molecular
  Universidad de Alicante (20/06/2010)
 • C.A.P Curso de Aptitud Pedagocia/ MÁSTER UNIVERSITARIO EN FORMACIÓN DEL PROFESORADO DE EDUCACIÓN SECUNDARIA
  Universdad Politecnica de Cataluña (08/11/2006)
 • Curso de Extensión universitaria de la medida de la temperatura a distancia
  Universidad de Valencia (05/05/2005)
 • Licenciatura en Física
  Universidad de Valencia (23/02/2005)

Actualment em trobe en la Universitat d'Alacant com a investigador distingit gràcies al programa GENT del la Generalitat Valenciana. A la fi de l'any 2018, i quasi després de dos anys a Israel, on vaig realitzar la meua segona estada postdoctoral en el prestigiós Weizmann Institute of Science. Centre que ha sigut valorat com el primer centre de recerca no nord-americana i el dècim a nivell mundial. En aquesta segona estada postdoctoral em vaig especialitzar en electrònica molecular i espintronica.  La meua primera estada postdoctoral va ser de 3 anys en la Universitat de Leiden en el prestigiós laboratori del premi nobel Kamerlingh Onnes, on em vaig consagrar com un referent en la mesura del transport electrònic de contactes atòmics, molècules i materials bidimensionals, tant en condicions ambiente com en alt buit i criogenia.
A data d'avui els meus assoliments com a investigador es basen en la publicació de diferents articles en revistes internacionals, dels quals la majoria d'ells estan publicats en revistes de primer cuartil i alt factor d'impacte. A més he publicat un capítol en el llibre titulat “recent advances within the field of materials science in”Spain . Un altre assoliment a destacar en la meua carrera científica és la producció d'una patent per a la seqüenciació d'ADN mitjançant transport electrònic a través d'un gap de grafeno. Patent que es troba sota el títol de “2-dimensional nano-gap break-junction electrode structure, method of fabrication thereof; and biomolecule detection apparatus comprising said electrode structure”. No solament els meus assoliments s'han basat en publicacions i patents, sinó que a més em sent afortunat ja que durant el meu primer postdoc vaig poder tutelar un total de 10 estudiants, sent, 3 estudiants de grau, 4 estudiants de master amb les seues respectives tesis de master i 3 estudiants de doctorat.
L'any 2013, vaig obtenir el títol de doctor internacional en nanociencia i nanotecnologia per la universitat d'alicante, sota la supervisió del Dr. Carlos Untiedt i la Dra. María Jose Caturla. Realitzant sota la seua tutela una tesi doctoral teòric-experimental, titulada: theoretical and experimental study of the electronic transport and strucuture in atomic sized contacts. Tesi qualificada Cum Laude per un comitè internacional.

Com a complementació a la meua curriculum durant el període comprès entre la fi de la meua llicenciatura en física i el doctorat, treballe en el sector privat. primer en AIDICO, empresa en la qual investigue propietats mecànic hidràuliques en pedra natural i on arribe a ser responsable de laboratori. després treballe en Visemar on ocupe la posició de director de R+D.