Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  SABATER PIQUERES, CARLOS

Curriculum breu
SABATER PIQUERES, CARLOS

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
INVESTIGADOR/A DISTINGIT/DA
Dep.:
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN NANOCIENCIA Y NANOTECNOLOGÍA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (08/05/2013)
  • Master en Nanociencia y Nanotecnología Molecular
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (20/06/2010)
  • C.A.P Curso de Aptitud Pedagocia/ MÁSTER UNIVERSITARIO EN FORMACIÓN DEL PROFESORADO DE EDUCACIÓN SECUNDARIA
    Universdad Politecnica de Cataluña (08/11/2006)
  • Licenciatura en Física
    Universidad de Valencia (23/02/2005)

El Dr. Carlos Sabater ha centrat la seua investigació en nanoelectrònica, específicament en el transport electrònic en unions atòmiques, moleculars i materials bidimensionals. Els seus estudis abasten tant enfocaments experimentals com teòrics, utilitzant models atomístics i càlculs de primers principis. Actualment ocupa el càrrec d'Investigador Distingit en la Universitat d'Alacant (Espanya), on es va incorporar a través del programa GenT (CDEI, equivalent a un Ramon y Cajal) en l'any 2019.

En l'any 2022, el Dr. Sabater va obtindre la concessió CIDEGenT (senior) per a finançar la seua pròpia investigació, així com per a incorporar estudiants. També en el mateix any, Sabater va obtindre una Beca Grisolia que li ha permés incorporar un estudiant de doctorat al grup. El Dr. Sabater participa activament com a investigador en un dels nodes d'un projecte europeu Horizon 2020 FET Open (Nº: 964593, e-Prot). En els últims 5 anys, ha publicat més de 15 articles en revistes internacionals d'alt impacte, a més de tres capítols de llibre.

La trajectòria internacional del Dr. Sabater és destacada per les seues estades postdoctorals i col·laboracions actives amb la Universitat de Sudàfrica, la Universitat Yachay Tech (Equador) i la Universitat Nacional de Costa Rica. La seua estada postdoctoral més recent va ser en el prestigiós Weizmann Institute of Science (Israel), considerat el primer centre de recerca no estatunidenc i classificat en el desè lloc a nivell mundial. Allà es va especialitzar en electrònica molecular i espintrònica. La seua primera estada postdoctoral va ser de 3 anys a la Universitat de Leiden (Països Baixos) en el prestigiós laboratori del premi Nobel Kamerlingh Onnes, on es va destacar com a referent en la mesura del transport electrònic en unions atòmiques, moleculars i materials bidimensionals, tant en condicions ambient com en alt buit i criogenia.

El Dr. Sabater compta amb dues patents, la primera basada en l'ús del transport electrònic a través d'un gap de grafè per a la mesura de biomolècules (WO2017211991A3), i la segona, que actualment està en avaluació (P202230548), es tracta de la construcció d'un Microscopi per a realitzar estudis de twistrònica i espintrònica. La seua trajectòria acadèmica i la rellevància de la seua investigació el posicionen com un investigador destacat en el camp de la nanoelectrònica.

Des de l'any 2019, el professor Sabater combina la seua labor investigadora amb la docència en el Departament de Física Aplicada de la Universitat d'Alacant. És coordinador d'una assignatura en el grau de Física i imparteix docència en els graus de Biologia i Matemàtiques. A més, al llarg de la seua trajectòria com a investigador, ha dirigit un total de 21 estudiants, incloent 1 postdoctorat, 4 estudiants de doctorat, 3 treballs fi de màster i 6 treballs fi de grau.