Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  RIZO MAESTRE, CARLOS

Curriculum breu
RIZO MAESTRE, CARLOS

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1408
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN AGUA Y DESARROLLO SOSTENIBLE
    Escuela de Doctorado (16/05/2017)
  • Máster Universitario en Profesorado de Educación Secundaria Obligatoria y Bachillerato, Formación Profesional y Enseñanza de Idiomas
    Universidad Alfonso X El Sabio, Madrid (02/12/2015)
  • Licenciatura en Arquitectura
    Universidad CEU Cardenal Herrera, Valencia (22/07/2014)

Carlos Rizo Maestre és Professor Titular d'Universitat en el Departament de Construccions Arquitectòniques de la Universitat d'Alacant des de setembre de 2023. Té un sexenni d'investigació per la CNEAI. Des de juny de 2022 és director del Grup d'Investigació Tecnologia i Sostenibilitat. És Arquitecte per la Universitat Cardenal Herrera (2014) i doctor per la Universitat d'Alacant (2017). Està vinculat a l'Institut Universitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals de la Universitat d'Alacant (IUACA) des de l'1 d'octubre de 2014, on va obtenir una beca competitiva del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat. Es va doctorar en el programa “Doctorat en aigua i desenvolupament sostenible” del IUACA, en el qual va obtenir la qualificació d'Excel·lent Cum-Laude (16/05/2017) i el Premi Extraordinari de Doctorat en la convocatòria 2019-20. Entre els anys 2017 i 2019 va ser Investigador Col·laborador Júnior del Departament de Construccions Arquitectòniques de la Universitat d'Alacant incorporant-se al Grup d'Investigació Tecnologia i Sostenibilitat.

 

Els seus resultats d'investigació han sigut publicats en diverses editorials de prestigi: Plos, ElServier, MDPI, Taylor and Francis i Springer. La sostenibilitat, la tecnologia i la construcció han estat permanentment presents en la seua trajectòria investigadora. Durant la seua etapa predoctoral va abordar la relació entre construccions subterrànies i la qualitat de l'aire que es genera en elles. Posteriorment, l'eficiència energètica de les construccions i l'ús de tecnologies provinents de les TIC en les edificacions, han definit la línia d'investigació en la qual ha obtingut resultats significatius i vertebra la seua trajectòria: tecnologia i sostenibilitat en arquitectura. Ha participat com a investigador en 5 projectes d'investigació (4 competitius) i en 14 contractes de transferència. Ha dirigit la tesi doctoral en l'àmbit dels edificis intel·ligents “Avanços en modelatge de sistemes multiagente. Proposta d'arquitectura híbrida multinivell” (llegida el 26/01/2021). Ha dirigit múltiples Treballs Fi de Grau i Treballs Fi de Màster. Actualment dirigeix diferents tesis doctorals en l'àmbit de la sostenibilitat i els edificis intel·ligents.