Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  RIVERA SANCHEZ, JUAN RAMON

Curriculum breu
RIVERA SANCHEZ, JUAN RAMON

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3211
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'ESCOLA UNIVERSITÀRIA
Dep.:
DRET DEL TREBALL I DE LA SEGURET. SOCIAL
Instituts:
IU INV. ESTUDIS SOC. AMERICA LLATINA
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCT. ORD.JURDCO.ESPAñOL EN EL MARCO DE NTRA. CONSTIT. Y DE LA COM.INTERNA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (29/11/2000)
  • DERECHO
    FACULTAD DE DERECHO (27/11/2000)
  • DERECHO
    FACULTAD DE DERECHO (21/09/1987)

 Doctor en Dret per la Universitat d'Alacant. És Catedràtic d'Escola Universitària en aqueixa Universitat des de l'any 2001. Magistrat Suplent del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. La seua activitat investigadora s'ha desenvolupat en el camp del Dret del Treball i de la Seguretat Social.

Ha ocupat posats com a Professor Visitant en Universitats, de màxim prestigi dels Estats Units, com el Centre d'Excel·lència de la Unió Europea de la Universitat d'Illinois (2015-2016) i l'Institut de Relacions Laborals de la Universitat de Cornell (2009-2010).

A més, és autor de diverses monografies, entre altres, "La clàusula laboral en els acords de lliure comerç". "Les hores complementàries en el contracte de treball a temps parcial"  i "El procés d'impugnació de convenis col·lectius".

Ha publicat en revistes especialitzades, entre altres apartats de la branca social del Dret, sobre els complements a mínims de les pensions de la Seguretat Social, la protecció social als treballadors estrangers en situació irregular, el règim jurídic de l'acomiadament col·lectiu, l'ocupació temporal en les Administracions Públiques o la remuneració del personal directiu al servei de les entitats financeres.

Ha sigut Investigador Principal en diversos Projectes d'Investigació i ha sigut col·laborador en altres Projectes finançats per l'Institut Nacional d'Administració Pública i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i Director del Grup d'Investigació Anàlisi Jurídica de les Relacions Laborals de la Universitat d'Alacant (2011-2019).

Per fi, esmiembro del Col·legi d'Àrbitres d'Eleccions Sindicals (2015-2023);  Habilitat en l'Advocacia de l'Estat davant l'ordre jurisdiccional social (2018-2019) i Lletrat del Tribunal Suprem (2019-2021).