Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  RIQUELME QUIÑONERO, MARIA TERESA

Curriculum breu
RIQUELME QUIÑONERO, MARIA TERESA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 965909594
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A ASSOCIAT/ADA (LOU)
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORANIES
Instituts:
IU INVESTIGACIO ARQ. I PATR. HIST.
Grups:
Sense dades.
Codi UNESCO:
550601 - Historia de la arquitectura
550501 - Arqueología
5101 - Antropología cultural
5102 - Etnografía u Etnología

Formació acadèmica

 • Doctorado en Historia. Antigüedad
  UNIVERSIDAD DE ALICANTE (05/02/2016)
 • Especialista en Organización y Gestión de la Información Documental
  UNIVERSITAT JAUME I (24/04/2012)
 • Grado de Licenciado en Historia
  UNIVERSIDAD DE ALICANTE (05/09/2011)
 • Especialista en Archivística
  UNED (11/01/2007)
 • Licenciatura en Antropología Social y Cultural
  UNIVERSIDAD MIGUEL HERNÁNDEZ (25/07/2006)
 • Licenciatura en Historia con orientación de Prehistoria, Historia Antigua y Arqueología
  UNIVERSIDAD DE ALICANTE (17/10/2001)

Professora associada en el Departament d’Humanitats Contemporànies de la Universitat d’Alacant. Llicenciada en Història, amb orientació en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia (2001, UA); llicenciada en Antropologia Social i Cultural (2006, Universitat Miguel Hernández). Ha fet dos postgraus en Arxivística (2007, UNED) i Documentació (2012, Universitat Jaume I). Memòria de llicenciatura finançada per l’Institut Alacantí Juan Gil-Albert (2011). Doctora en Història (2016, UA), amb la tesi Lectura arqueológica de los espacios públicos y privados en la arquitectura residencial de la huerta alicantina en el siglo XIX, qualificada amb excel·lent cum laude, menció de Premi Extraordinari.

Com a professional, treballa des de fa més de 10 anys en l’àrea de documentació en diferents arxius, entre els quals destaquen l’Arxiu Provincial d’Oriola i l’Arxiu Històric Provincial d’Alacant, i, actualment, en l’Arxiu Municipal de Mutxamel (Alacant). Ha participat en nombroses excavacions arqueològiques, tant a la mateixa ciutat d’Alacant (El Portón i c/ Mare de Déu de Betlem) com a la seua província (Picola, polígon urbà de Salines a Santa Pola; i el Monastil, polígons Torreta-Riu i Finca Nord de Camara a Elda), així com en el Parc Arqueològic de Segòbriga (Conca).

La seua formació interdisciplinària, sumada a l’experiència professional diversa, la introdueix en la docència universitària com a professora associada, amb assignatures en l’àrea d’Història de la Ciència en la UMH i Patrimoni Cultural i Antropologia del Turisme en la UA.

Segueix vinculada a la UMH com a investigadora en les línies del grup GADEA (grups d’investigació d’excel·lència de la Generalitat Valenciana) i com a col·laboradora honorífica del Departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia.