Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  RIBES RIBES, AURORA

Curriculum breu
RIBES RIBES, AURORA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3295
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctora en Derecho. Sobresaliente cum laude por unanimidad.
    Facultad de Derecho. Universidad de Alicante. (19/01/2002)
  • Grado de Licenciada. Sobresaliente por unanimidad.
    Facultad de Derecho. Universidad de Alicante. (26/10/1998)
  • Licenciada en Derecho. Premio Extraordinario de Licenciatura
    Facultad de Derecho. Universidad de Alicante. (11/06/1998)

Catedràtica de Dret Financer i Tributari. Universitat d'Alacant (Espanya)

Llicenciada en Dret per la Universitat d'Alacant (1998). Premi Extraordinari de Llicenciatura (1999). Doctora en Dret amb Excel·lent cum laude per unanimitat. Universitat d'Alacant (2002).

Membre de la Comissió d'experts per a la reforma del sistema tributari de la Comunitat Valenciana (DOCV 07/04/2016 i 20/07/2020).

Quatre sexennis de recerca reconeguts per la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora (CNEAI).

Ponent habitual en congressos i conferències nacionals i internacionals (destacant els organitzats per l'European Association of Tax Law Professors (EATLP), International Fiscal Association (IFA) i Institut Llatinoamericà de Dret Tributari (ILADT)).

Docent convidada per la Universitat Autònoma Gabriel René Moreno (Santa Creu de la Serra, Bolívia), Universidade de Lisboa (Portugal), Università degli Studi di Torino (Itàlia), Università degli Studi di Bologna (Itàlia), Universitat Austral (Buenos Aires, Argentina), Universitat Pompeu Fabra (Espanya) i Uniwersytet Jagiellonski (Cracovia, Polonia).

Premi de la “Fundació Juan Sempere Sevilla” al millor expedient acadèmic de la promoció 1993-1998, de la Llicenciatura en Dret. Universitat d'Alacant (1999); Esment especial de la Generalitat Valenciana (1999); Segon premi en la XII edició del Premi “Estudis Financers”, Centre d'Estudis Financers (2002); Accésit en la XVIII edició del Premi de l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals (2011); Accésit en la XXXI edició del Premi “Estudis Financers”, Centre d'Estudis Financers (2021).

Vocal de la Comissió d'acreditació nacional (Dret) als cossos docents universitaris (ANECA) des del 2014 al 2018. Vocal de la Comissió de Revisió de Ciències Socials i Jurídiques, Programa ACADEMIA (ANECA) des d'octubre 2020 y Presidenta des de 2022.

Avaluadora de projectes de recerca de l'Agència Estatal d'Investigació i de l'Agència Andalusa del Coneixement.

Membre de l'Associació Espanyola de Dret Financer (AEDF), Associació Espanyola d'Assessors Fiscals (AEDAF) i de la International Fiscal Association (IFA).