Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  PUERTO GARCIA, DANIEL

Curriculum breu
PUERTO GARCIA, DANIEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:

Formació acadèmica

  • TECNOLOGÍA INDUSTRIALES Y DE LA TELECOMUNICACIÓN
    UNIVERSIDAD MIGUEL HERNÁNDEZ Y CONSEJO SUPERIOR DE INVESTIGACIONES CIENTÍFICAS (01/10/2010)
  • DIPLOMA DE ESTUDIOS AVANZADOS
    UNIVERSIDAD MIGUEL HERNÁNDEZ (27/10/2006)
  • INGENIERÍA EN TELECOMUNICACIÓN
    UNIVERSIDAD MIGUEL HERNÁNDEZ (28/09/2004)

Va començar la seua labor científica en el Departament de Ciència de Materials, Òptica i Tecnologia Electrònica de la Universitat Miguel Hernández amb el Dr. I. Moreno, treballant en el desenvolupament de tècniques per al control de l'estat de polarització de la llum amb dispositius opte-electrònics que van donar lloc al seu projecte fi de carrera d'Enginyeria de Telecomunicacions i al DEA.

La seua tesi doctoral la va realitzar amb una beca FPI en l'Institut d'Òptica del CSIC (2005-2010) sota la supervisió del Dr. J. Siegel i el Prof. J. Solís. La seua tesi es va basar en l'estudi de la interacció del làser de femtosegundos en la superfície i volum de diferents materials dielèctrics amb sistemes d'imatge avançats.

Va obtenir una beca postdoctoral Juan de la Cierva (2011-2013) per a treballar en el Centre de Tecnologia Nanofotònica de la Universitat Politècnica de València amb el Dr. A. Martínez en el projecte europeu TAILPHOX en disseny i anàlisi de nano-dispositius en silici, donant lloc a una patent.

En 2014 es va incorporar com a investigador postdoctoral Marie Curie al projecte europeu LaserMicroFab en el laboratori LP3 del CNRS amb el Prof. Ph. Delaporte, en la generació de micro- i nano-circuits electrònics per ablació i impressió làser.

Va tornar a l'Institut d'Òptica del CSIC al setembre de 2015 per a treballar com a contractat posdoctoral en el projecte Europeu LiNaBioFluid enfocat en l'estructurat per làser de grans superfícies per a generar estructures biomimeticas amb propietats especials.

En 2017 funda l'empresa Ilice Photonics S.L., spin-off de la Universitat Miguel Hernández, de la qual és CEO i administrador, i in 2018 comença a impartir classes en la Universitat d'Alacant com a professor associat.