Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  PEREZ VALERA, FERNANDO

Curriculum breu
PEREZ VALERA, FERNANDO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A PERMANENT LABORAL
Dep.:
CIENCIES DE LA TERRA I DEL MEDI AMBIENT
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Geología
    UNIVERSIDAD DE GRANADA. ESTRATIGRAFÍA Y PALEONTOLOGÍA (01/01/2005)
  • Licenciado en Geología
    Universidad de Granada (04/10/2000)

Geòleg especialista en Estratigrafia i Sedimentologia, Geologia Estructural i Tectònica, partint de la base de la Cartografia Geològica. Ha centrat la seua activitat professional i investigadora en els camps de la Cartografia Geològica, l'Estratigrafia i la Tectònica de materials evaporítics, siliciclásticos i carbonatats. Així mateix, ha desenvolupat una intensa activitat en Geologia del Quaternari, amb diverses col·laboracions en el camp de la Tectònica activa, Geomorfologia i Geoarqueología, intervenint en alguns projectes per a diversos organismes públics i privats (Junta d'Andalusia, Conselleria de Cultura de la Regió de Múrcia, Diputació de Jaén, IGEA, EGM, etc). El seu treball s'ha desenvolupat fonamentalment en materials de les Zones Externes de la Serralada Bètica a la província de Múrcia, sent el més important la realització d'una tesi doctoral que té per títol “Estratigrafia i Tectònica del Triàsic Sudibérico en el sector oriental de la Serralada Bètica”, els objectius de la qual van ser la caracterització estratigràfica del Triàsic i el paper que ha jugat el Triàsic en l'estructura de la regió. En 2007 participa com a geòleg cartògraf en la cartografia de 10 Fulles a escala 1.50.000 en el marc del Projecte de Cartografia Geotemática de la República Dominicana, Projecte SYSMIN. També col·labora en la realització de 3 mapes geomorfològics i de processos actius a escala 1:100.000 dins del mateix programa SYSMIN i participa en la realització de l'Informe específic de la sedimentologia corresponent a 64 Fulles 1.50.000. D'aquest projecte s'han derivat diverses publicacions d'impacte, combinant el treball d'empresa amb la investigació al més alt nivell. En la mateixa línia ha participat durant 2014 i 2015 en el Projecte PLANAGEO, projecte internacional per a la cartografia geològica de la República d'Angola, formant part del consorci IGME-LNEG-Impuls.

Una de les seues línies d'investigació actuals comprèn tant l'estratigrafia com l'estructura d'una part del sud i sud-est d'Espanya (Serralades Bètiques), concretament de l'estructura del denominat “Arc de Cazorla”, tenint com un dels objectius la caracterització d'estructures relacionades amb l'activitat de sals, argiles i algeps del Triàsic, i la seua relació amb grans falles de salt en direcció, com la Falla de Socovos-Calasparra (transferència NE de l'Arc) o la Falla de Tíscar (transferència SOTA), on ja té treballs publicats i en curs. A més, en els últims anys ha desenvolupat la seua investigació en el bord nord de la Serralada Bètica amb la Conca del Guadalquivir, on la gran quantitat de materials salins del Trías condicionen l'estructura i evolució d'aquest sector, i on ja s'han presentat resultats com a publicacions d'impacte.

És autor de més de 80 publicacions científiques i comunicacions en Congressos especialitzats en diversos camps de la Geologia. A més, desenvolupa una intensa activitat com a assessor per a empreses privades que treballen en el sector de la geologia aplicada (INYPSA), geotecnia, enginyeria geològica hidrogeologia i geofísica (IGEA, EGM).