Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  PERALES ROMERO, ESTHER

Curriculum breu
PERALES ROMERO, ESTHER
PERALES ROMERO, ESTHER
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1494
Telèfon:
+34 965903400 x 1162
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
OPTICA, FARMACOLOGIA I ANATOMIA
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:

Formació acadèmica

  • Grado en Óptica y Optometría
    Universitat Politècnica de Catalunya (28/06/2017)
  • Máster en Optometría Clínica y Visión
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (15/06/2011)
  • DOCTORADO EN FÍSICA, INGENIERÍA DE SISTEMAS Y TEORÍA DE LA SEÑAL
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (26/06/2009)
  • Licenciatura en Física
    Universidad de Valencia (03/09/2003)
  • Doctor
    Universidad de Alicante (01/01/0001)

Després de finalitzar la llicenciatura en Física en la Universitat de València l’any 2003, va començar la tesi doctoral en el grup de Visió i Color de la Universitat d’Alacant i va obtenir el grau de doctor europeu l’any 2009. Posteriorment, va cursar els estudis del grau en Òptica i Optometria de la Universitat Politècnica de Catalunya, així com el màster en Optometria Clínica i Visió de la Universitat d’Alacant. Durant tota la seua carrera professional ha estat vinculada a la Universitat d’Alacant mitjançant contractes d’investigació associats a diferents projectes, tant nacionals com europeus, i així ha compaginat tasques d’investigació i docència amb l’assistència a congressos nacionals i internacionals, la publicació en revistes d’alt prestigi internacional, la participació en projectes d’investigació i diferents estades d’investigació a l’estranger.

A més, és important assenyalar que com a resultat del seu treball d’investigació s’han consolidat diversos tipus de col·laboracions amb grups d’investigació nacionals (CSIC, CD6, Universitat de Granada) i internacionals (Universidade do Minho, University of Leeds, University of Liverpool, CNAM, PTB). També s’han establit contactes i projectes per a la transferència de coneixement o resultats amb diverses empreses multinacionals, com SEAT, AkzoNobel, Volkswagen, Cosentino, Roberlo, PPG o BASF.

Les línies d’investigació en les quals ha treballat estan relacionades amb la ciència i la tecnologia del color. Destaquen les següents: 1) mesura i avaluació del color en materials gonioaparents; 2) avaluació visual de l’aparença visual i cromàtica de materials especials; 3) gestió i control de qualitat del color; 4) anàlisi comparativa de gammes de colors industrials; 5) caracterització espectral i colorimètrica de dispositius de reproducció del color.

Quant a la docència, ha impartit diferents assignatures de la diplomatura i el grau en Òptica i Optometria, així com dels màsters en Optometria Avançada i Ciències de la Visió i en Tecnologia del Color per al Sector de l’Automoció. Des del curs 20-21, també és professora associada del Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia de la Universitat d’Alacant.

Actualment, és la vicepresidenta del Comitè Nacional del Color de la Societat Espanyola d’Òptica (SEDOPTICA).