Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  PENICHET TOMAS, ALFONSO

Curriculum breu
PENICHET TOMAS, ALFONSO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2146
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A PERMANENT LABORAL
Dep.:
DIDACTICA GENERAL I DIDACTIQUES ESPECIF.
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctorado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte
    Universidad de Alicante (18/03/2016)
  • DOCTORADO EN INVESTIGACIÓN EDUCATIVA: ENSEÑANZA Y APRENDIZAJE
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (18/03/2016)
  • Máster en Investigación educativa
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado. Universidad de Alicante (26/10/2012)
  • Licenciado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte
    Universitat d'Alacant (05/07/2011)
  • Diplomado en Magisterio de Educación Física
    Universitat d'Alacant (30/07/2009)

Doctor en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i Diplomat en Magisteri d'Educació Física, per la Universitat d'Alacant. Actualment és Professor Permanent Laboral de l'Àrea d'Educació Física i Esportiva en el Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques de la Facultat d'Educació en la Universitat d'Alacant i Director Esportiu de la Secció de Rem de la S.E. Universitat d'Alacant.

Membre del grup d'investigació Health, Physical Activity, and Sports Technology (HEALTH-TECH) on lidera la línia d'investigació en rem i on ha dirigit i dirigeix tant projectes d'I+D+i competitius (CIGE/2022/15), com a projectes d'I+D+i emergents (GRE20-21A) i d'àmbit privat (FEDERACIONREMO1-19TPA), tots ells relacionats amb aquest esport. També ha participat en projectes d'I+D+i competitius sobre tecnologia i instrumentació aplicades a les ciències de l'esport, tant finançats per la Generalitat (GV/2021/098) com a projectes d'I+D+i emergents (GRE18-09). A més, ha participat en projectes sobre anàlisis de rendiment esportiu en diferents esports, finançats pel Consell Superior d'Esports (111/UPB10/12) (099/UPB10/12), i d'àmbit privat (COSTABLANCA1-13T) (AITEX6-13T) (HERCULES1-13T). Paral·lelament, acumula més vint projectes d'innovació docent i més de seixanta publicacions indexades en bases de dades de referència.

Finalment, compta amb més de cinquanta articles d'investigació publicats en revistes JCR i SJR, així com amb més de quaranta participacions en congressos nacionals i internacionals. A més, és revisor de diferents revistes indexades en JCR i SJR destacant la seua participació en la revista Applied Sciences com a editor convidat en diversos números especials i en la revista Journal of Human Sport and Exercise on va ser editor de 2013 a 2016.