Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  ORTEGA ÁLVAREZ, JOSE MARCOS

Curriculum breu
Ortega Álvarez, Jose Marcos

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2380
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRATIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
ENGINYERIA CIVIL
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Ingeniería de Caminos, Canales y Puertos
    Universidad Europea de Madrid (03/08/2015)
  • Ingeniería Civil
    Universitat d'Alacant (16/01/2012)
  • DOCTORADO EN INGENIERÍA DE MATERIALES, DEL AGUA Y DEL TERRENO
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (15/12/2011)
  • Tesis doctoral - Programa de Doctorado "Ingeniería de materiales, del agua y del terreno"
    Universidad de Alicante (España) y Università Politécnica Delle Marche (Italia) (15/12/2011)
  • Ingeniero Técnico de Obras Públicas, especialidad Construcciones Civiles
    Universitat d'Alacant (06/02/2009)
  • Ingeniero Geólogo, itinerario Infraestructura Geológica y Recursos Geológicos
    Universitat d'Alacant (25/09/2007)

José Marcos Ortega Álvarez és Catedràtic d'Universitat en l'àrea d'Enginyeria de la Construcció en el Departament d'Enginyeria Civil de la Universitat d'Alacant des d'abril de 2024 i compta amb les titulacions d'Enginyeria Geològica, Grau en Enginyeria Civil i Màster en Enginyeria de Camins, Canals i Ports. Va obtenir el grau de doctor l'any 2011 en el programa de doctorat “Enginyeria de Materials, de l'Aigua i del Terreny” de la Universitat d'Alacant.

És membre del grup d'investigació “Durabilitat de Materials i Construccions en Enginyeria i Arquitectura”, en el qual va realitzar la seua tesi doctoral finançada a través d'una ajuda competitiva del programa FPI que li va ser concedida pel Ministeri d'Educació. Les seues línies d'investigació se centren principalment en la sostenibilitat en materials de construcció, microstructura i durabilitat de materials base ciment, comportament de formigons exposats a ambients agressius i ús de tècniques no destructives per a la caracterització de materials.

És coautor de 32 articles científics publicats en revistes incloses en el catàleg JCR, 5 capítols de llibre i 28 comunicacions presentades en congressos nacionals i internacionals. Ha participat en 7 projectes d'investigació competitius (3 d'ells com a investigador principal) i 16 contractes d'especial rellevància amb empreses i organismes públics. Ha dirigit una tesi doctoral.

Ha rebut 3 premis des de 2010, destacant el premi “Young Investigator Award in Environmental and Sustainable fields 2018” concedit per la revista Applied Sciences. En l'actualitat, manté actives 2 col·laboracions internacionals. La primera d'elles és amb el professor Fernando G. Branco pertanyent al centre d'investigació “Institute for Sustainability and Innovation in Structural Engineering (ISISE) – Functional Performance Group” de la Universitat de Coïmbra (Portugal), on ha realitzat 2 estades d'investigació de caràcter postdoctoral en els anys 2019 i 2020. La seua segona col·laboració internacional és amb la professora Viviana Letelier de la Universitat de la Frontera (Xile). Ha sigut coeditor convidat en 5 números especials publicats en revistes incloses en el catàleg JCR i és revisor de 25 revistes internacionals indexades en la mateixa base de dades. Finalment, compta amb un sexenni d'investigació.

En relació amb la seua activitat docent, des de la seua incorporació a la Universitat d'Alacant, ha impartit 13 assignatures diferents, pertanyents a 9 titulacions, sent el professor coordinador en 7 d'aquestes assignatures. És coautor de 15 comunicacions a congressos internacionals de docència universitària i ha participat en 14 projectes d'innovació docent, sent el coordinador en 7 d'ells. Ha tutoritzat 37 treballs acadèmics fi de carrera, grau i màster i ha realitzat 3 estades docents. Fins al moment, se li han concedit 2 quinquennis docents i en els cursos 2018-19 i 2019-20 ha rebut la qualificació d'excel·lent en l'avaluació de la seua activitat docent realitzada d'acord amb el marc del programa DOCENTIA de l'ANECA.