Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MUÑOZ GUILLENA, RAFAEL

Curriculum breu
MUÑOZ GUILLENA, RAFAEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2965
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO INFORMATICA
Grups:

Formació acadèmica

 • DOCTORADO EN RECONOCIMIENTO INTERPRETACIÓN Y TRADUCCIÓN AUTOMÁTICA
  Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (30/05/2001)
 • Doctor Ingeniero en Informática
  Universidad de Alicante (01/05/2001)
 • Ingeniero Informático
  Universitat d'Alacant (01/06/1994)
 • Diplomado en Informática
  Universitat d'Alacant (01/02/1992)

Rafael Muñoz Guillena (Alacant, 1967). Catedràtic d'Universitat en el Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant.

Des de setembre de 2022 és Vicepresident de la Societat Espanyola per al Procesamientodel Llenguatge Natural.

Des de gener de 2021 és Secretari General del Centre d'Intel·ligència Digital de la UA (CENID) l'objectiu de la qual és impulsar els processos d'innovació i transformació digital de les administracions públiques.

Des de febrer de 2020 a desembre de 2020 és vicerector d'Investigació i Transferència de Coneixement de la Universitat d'Alacant. Entre les seues competències ha treballat en l'impuls de la transferència de coneixement a la societat tant en la forma de la divulgació científica com en la de contractes amb empreses o llicència de patents. També ha col·laborat en l'impuls de la creació d'empreses de base tecnològica i en el desenvolupament del Parc Científic d'Alacant, entre altres.

Des de juny de 2012 fins a febrer de 2020 va ser vicerector de Campus i Sostenibilitat de la Universitat d'Alacant. Entre les seues activitats ha posat en marxa el Projecte d'Urbanització del Parc Científic, ha desenvolupat un model d'espais per a una assignació dels mateixos d'acord amb criteris de racionalització i eficienca. Ha modernitzat part dels sistemes de climatització del campus i ha desenvolupat un conjunt d'aules específiques per a diferents titulacions de la universitat que ha permès acostar els estudis a la realitat de l'activitat professional.

Des de març de 2005 fins a juny del 2012 va ser director del Secretariat d'Internacionalització de la Investigació i Transferència de Tecnologia del Vicerectorat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació.