Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MORENO MARTINEZ, JUAN ANTONIO

Curriculum breu
MORENO MARTINEZ, JUAN ANTONIO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3589
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
DRET CIVIL
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTOR EN DERECHO
    FACULTAD DE DERECHO - Universidad de Alicante (05/10/1988)
  • PREMIO EXTRAORDINARIO DOCTORADO
    UNIVERISDAD DE ALICANTE (01/01/1988)
  • TESIS DOCTORALES DERECHO
    Facultad de Derecho (19/09/1987)
  • LICENCIATURA EN DERECHO
    FACULTAD DE DERECHO - Universidad de Alicante (27/06/1984)
  • PREMIO EXTRAORDINARIO LICENCIATURA
    UNIVERISDAD DE ALICANTE (01/01/1984)

Catedràtic de Dret civil de la Universitat d'Alacant (1998). Premi extraordinari de Llicenciatura i Doctorat. Les seues principals àrees d'investigació concerneixen el Dret de Danys, Propietat intel·lectual i Dret de la persona.

Ha sigut Investigador Principal de tres projectes d'I+D+i del Ministeri d'Educació i Ciència i del Ministeri d'Economia i Competitivitat (dues en matèria de propietat intel·lectual i un sobre responsabilitat civil en l'àmbit familiar). Així mateix ha sigut participe en nombrosos projectes nacionals i internacionals. En l'actualitat, dirigeix el Projecte d'Excel·lència PROMETEU/2018/088, concedit per la Generalitat Valenciana referit al “mercat únic digital per a Europa: aspectes de Dret privat" i el Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació PID 2020-116185GB sobre "La irrupció de la Intel·ligència Artificial en el Dret de danys i la seua adaptació a les neuvas tecnologies". 

Ha realitzat estades en prestigiosos centres d'investigació estrangers, entre altres, en la Universitat París II i en l'Institut de Droit Vaig comparar de Paris.

La seua experiència investigadora s'ha vist reflectida en nombroses publicacions científiques, tant monogràfiques, com en obres col·lectives i en revistes de reconegut prestigi.

Així mateix, és avaluador de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva del Ministeri d'Educació i Agències autonòmiques. És membre del Consell de Redacció de nombroses revistes, nacionals (Revista de Dret Privat i Constitució, Revista de Dret Privat, Revista de Propietat Intel·lectual, etc.) i internacionals (Rassegna di Diritto Civile, Diritto delle successione e delle famiglia, etc.).

Actualment és Codirector de la Càtedra Benvingut Oliver (Col·legi Nacional de Registradors) sobre Dret Immobiliari i Registral. D'igual forma va ser Director del Departament de Dret civil de la Universitat d'Alacant, membre del Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, Coordinador Acadèmic del Màster Universitari en Dret de Danys de la mateixa universitat, Codirector de la Càtedra Unesco de drets d'autor i drets connexos, Director del Magister Lucentinus de marques, patents, models i drets d'autor; així com President del Comitè de Dret de Família de la Comissió de Codificació Valenciana.

Ha sigut guardonat recentment amb la Placa d'Honor del Col·legi de Registradors d'Espanya en reconeixement a la seua labor en favor del Dret Hipotecari i ha sigut reconegut com a membre honorari de la Società Italiana Studiosi di Diritto Civile (SISDIC).