Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MORALES VIDAL, MARTA

Curriculum breu
MORALES VIDAL, MARTA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2993
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
INVESTIGADOR/A DISTINGIT/IDA
Dep.:
OPTICA, FARMACOLOGIA I ANATOMIA
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN NANOCIENCIA Y NANOTECNOLOGÍA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (18/12/2015)
  • MÁSTER OFICIAL EN NANOCIENCIA Y NANOTECNOLOGÍA MOLECULAR
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (19/06/2012)
  • MÁSTER OPTOMETRÍA AVANZADA Y CIENCIAS DE LA VISIÓN
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (14/09/2009)
  • DIPLOMATURA ÓPTICA Y OPTOMETRÍA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (03/10/2007)

Marta Morales va cursar en la Universitat d'Alacant els estudis de Diplomatura d'Òptica i Optometria i els corresponents a dos màsters: a) Màster Interuniversitari d'Optometria Avançada i Ciències de la Visió i b) Màster Interuniversitari de Nanociencia i Nanotecnologia Molecular. Finalitzats els seus estudis, va obtenir una ajuda predoctoral FPI en el grup de Recerca de la Facultat de Ciències (UA) "Organic Electronics and Photonics Group" per al desenvolupament de la Tesi Doctoral titulada "High performance thin films organic lasers for sensing applications".

cal destacar la vinculació de la investigadora amb altres grups de referència Internacional, com el grup de Reconegut Prestigi Internacional "Organic Semiconductor Centre" de la Universitat de St Andrews (Escòcia) i el grup "Nakamura Group" (Japó). Aquestes col·laboracions han donat lloc a diversos articles científics en les revistes d'alt impacte "Nature Communications" i "Advanced Optical Materials", així com també, al registre d'una patent Internacional. Després dels seus estudis de doctorat, va gaudir d'un contracte Postdoctoral (finançat de forma conjunta  per la Junta de Castella i Lleó - Fons Europeu de Desenvolupament Regional) en el grup de referència Internacional “Aplicacions Laser i Fotònica (ALF-USAL)”.

Des de gener de 2019 forma part del grup de Recerca d'Holografia “i Processament Òptic” i de l'Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tencnologías de la Universitat d'Alacant, des d'on dirigeix un Projecte de Recerca finançat per la Generalitat Valenciana (GenT). 

Les línies de recerca és les que ha treballat han estat relacionades amb tecnologies Làser, des d'una perspectiva experimental i duta a terme en diferents Laboratoris d'Òptica. Entre aquestes línies de recerca cal destacar: 1) Estudi de materials orgànics com a mitjos actius per a emissió làser i l'aplicació de làsers DFBs com a sensors i biosensores; 2) Inscripció de dispositius fotònics tipus guies d'ones a l'interior de cristalls transparents i caracterització espai-temporal de polsos de femtosegundo mitjançant mètodes basats en interferometría espectral; 3) Optimització de sistemes holográficos basats en fotopolímeros mediambientalment compatibles per a diferents aplicacions.