Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MORALES BENITO, ISRAEL

Curriculum breu
MORALES BENITO, ISRAEL
MORALES BENITO, ISRAEL
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9487
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A ASSOCIAT/ADA
Dep.:
ANALISI ECONOMICA APLICADA
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Certificado de Aptitud Pedagógica (CAP)
    Instituto de Ciencias de la Educación (Universidad de Alicante) (31/03/2009)
  • POSTGRADO DE ESPECIALISTA EN COOPERACIÓN INTERNACIONAL PARA EL DESARROLLO
    Departamento de Análisis Económico Aplicado (Universidad de Alicante) (12/06/2008)
  • Licenciado en Economía (Premio Extraordinario)
    Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales (21/12/2007)

Llicenciat en Economia, amb Premi Extraordinari de Llicenciatura, i Postgrau d’Especialista en Cooperació Internacional per al Desenvolupament, amb la qualificació d’Excel·lent, per la Universitat d’Alacant (UA). Certificat d’Aptitud Pedagògica (CAP) per l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la UA. Ha cursat el període de Docència i Investigació del Doctorat en Problemes Actuals i Històrics de l’Economia del Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada de la Universitat d’Alacant.

Formació especialitzada en conflictes com els del Sàhara Occidental i Palestina, moviments socials alternatius, solidaritat i cooperació internacional, educació transformadora, gestió de projectes de cooperació, conflictes oblidats i construcció de pau, drets humans, geopolítica, economia alternativa social i solidària, feminismes i ecofeminismes, desenvolupament rural i medi ambient, i sobirania alimentària i desenvolupament local.

Especialista tècnic i professor associat en el Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Alacant. Secretari de les comissions acadèmiques del Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament (MCAD) i del Màster Universitari en Economia Aplicada de la Universitat d’Alacant. Responsable de la Secretaria Tècnica i Coordinador de Pràctiques Externes del Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament (Especialitat en Sostenibilitat Ambiental) de la UA.

Docència universitària sobre teories del desenvolupament, aspectes bàsics del treball sobre el terreny, instruments i àmbits específics de la cooperació internacional, en estudis de Grau, Postgrau i Màster (UA). Ponent en diferents fòrums sobre els problemes del Sàhara Occidental, on ha treballat durant més de 15 anys com a cooperant.

Secretari i Coordinador Acadèmic del Postgrau d’Especialista en Cooperació Internacional per al Desenvolupament de la UA, a més de Coordinador i Tutor del Pràcticum, de 2008 a 2011. En la Universitat d’Alacant, responsable de projectes de cooperació i ajuda humanitària amb el poble sahrauí, de 2012 a 2021 (en coordinació i gestió de projectes).

Extensa experiència en l’organització i la coordinació d’activitats formatives (jornades, cursos, seminaris) i complements docents vinculats a la cooperació solidària i altres temes relacionats (moviments socials, conflictes oblidats i construcció de pau, Sàhara Occidental i Palestina, geopolítica, economia social i solidària, etcètera); la gestió i el suport tècnic en projectes de cooperació i ajuda humanitària; l’orientació professional i la intermediació laboral; l’assessorament en desenvolupament local i l’elaboració d’estudis i informes sobre el mercat laboral.

Àmplia experiència professional i activista en moviments socials alternatius i organitzacions solidàries, ecologistes, d’economia crítica i per una transició ecosocial. Participació activa en xarxes i aliances d’entitats de solidaritat i de defensa dels drets humans.

Autor del llibre de poesia següent:

Morales Benito, Israel (2010): Miradas Opalinas, col·lecció “Albahaca”, Editorial Club Universit