Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MONTSERRAT BUENDIA, SANDRA

Curriculum breu
MONTSERRAT BUENDIA, SANDRA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3412
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
I. INTERUNIVERSITARI FILOLOGIA VALENCIAN
Grups:

Formació acadèmica

 • Diploma de postgrau: Terminologia i necessitats professionals
  UNIVERSITAT POMPEU FABRA (24/05/2006)
 • Doctora en Filologia Catalana
  Universitat d`Alacant (12/02/2004)
 • DOCTORADO EN LENGUA Y LITERATURA CATALANAS
  Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (12/02/2004)
 • Certificat-Diploma d¿Estudis Avançats
  Universitat d`Alacant (19/06/2002)
 • Llicenciada en Lingüística General
  Universitat de Barcelona (01/01/0001)
 • Llicenciada en Filologia Catalana
  Universitat d`Alacant (01/01/0001)

Llicenciada en Filologia Catalana (1998, Universitat d’Alacant), Llicenciada en Lingüística General (2002, Universitat de Barcelona), Doctora en Filologia Catalana (2004, Universitat d’Alacant), Diploma de Postgrau en Terminologia i necessitats professionals (2006, Institut Interuniversitari de Lingüística Aplicada, Universitat Pompeu Fabra), és actualment professora titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant.

És membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV). És membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans (Secció Filològica, 2020) i acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (2021).

Ha impartit assignatures com ara Recursos per al coneixement i ús del català, Semàntica i lexicologia, Sintaxi, Terminologia i llenguatges d’especialitat, Fonaments de la Norma Lingüística Catalana (Facultat de Filosofia i Lletres, UA), Expressió oral i escrita, Elocució i ortoèpia catalanes, Llengua Catalana (Facultat d’Educació, UA). Ha participat en cursos de doctorat i màsters universitaris; hi ha impartit assignatures com ara Corpus lingüístics de les llengües romàniques i Noves tecnologies en l’ensenyament lingüístic i literari, entre altres tant en la UA com en altres universitats (UV, Albert-Ludwigs-Universität, Friburg, Szegedi, Tudományegyetem Hongria).

És membre del Consell Social de les Llengües de la Generalitat Valenciana. Forma part activament de diverses associacions culturals en defensa de la cultura i la llengua al migjorn del País Valencià: El Tempir (Elx), El sud trenca el silenci (Oriola) i l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó.