Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MIRALLES ALBEROLA, DOLORES

Curriculum breu
MIRALLES ALBEROLA, DOLORES
MIRALLES ALBEROLA, DOLORES
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A
Dep.:
INNOVACIO I FORMACIO DIDACTICA
Instituts:
Sense dades.
Grups:
Sense dades.

Formació acadèmica

  • Sense dades.

La seua activitat investigadora, que sempre ha estat lligada a les implicacions de la literatura en l'educació i la societat des d'una perspectiva crítica, va començar en iniciar el doctorat per la branca de Filologia Anglesa en la Universitat d'Alacant, sent el seu mentor Kevin Power. Poc després, a causa de l'interés per l'estudi de la literatura des d'un punt de vista intercultural, especialment literatura indígena, va ser acceptada i becada en el programa de doctorat del Departament d'Español de la Universitat de Califòrnia, en Davis, on també va entrar a formar part en el Departament d'Estudis Natiu-Americans per a fer una tesi a cavall entre totes dues especialitats, sota la direcció d'Inés Hernández-Ávila, Catedràtica de Native American Studies. Durant la seua estada en Davis, també va participar com a ajudant d'investigació en un projecte de recuperació i digitalització de romanços sefardites recopilats per Samuel G. Armistead i Joseph H. Silverman al llarg de dècades entre les comunitats sefardites del Marroc, Grècia, Turquia, Portugal, Israel i els Estats Units. Va ser el mateix professor Armistead qui la va incloure en aquest projecte.

Ha sigut professora i investigadora en la Llicenciatura en Comunicació Audiovisual en el desaparegut Centre d'Estudis de Ciutat de la Llum a Alacant, des d'on va desenvolupar una labor investigadora centrada en el llenguatge audiovisual des d'un punt de vista crític. També ha coordinat projectes escenogràfics tant per al Conservatori Superior de Música "Oscar Esplá" d'Alacant (on ha segut profesora) com per a altres institucions, havent sigut la investigadora principal en un projecte de creació i posada en escena de l'òpera infantil 'Delmira y los fantasmas' (de la qual és llibretista), creada íntegrament per alumnat i professorat del Conservatori.

En l'actualitat, és Professora Ayudant Doctora al Departament d'Innovació i Formació Didàctica de la Universitat d'Alacant i els meus interessos, quant a investigació, se centren en  l'ensenyament d'anglés, en concret a través de la cultura i la literatura (incloent àlbums il·lustrats, novel·la gràfica, novel·la juvenil en vers, guions cinematogràfics, llibrets operístics, etc), raó per la la qual cosa, ha creat i coordinat els projectes d'investigació docent "Dinamització de l'ús de la literatura en l'ensenyament de l'anglés a través del llenguatge audiovisual" i "Fostering Compelling Reading for Functional and Critical Literacy in English Language Education / Foment de la lectura fascinant per a l'alfabetització funcional i crítica en l'ensenyament de l'anglés" en el programa Xarxes de la Universitat d'Alacant. Així mateix, forma part del Nord Research Group for Children’s Literature in ELT sota la direcció de Janice Bland.

La seua investigació guarda estreta relació amb la docència que imparteix, tant en el Conservatori, com en la Facultat d'Educació, on ensenya Didàctica de l'Anglés en Educació Infantil i Primària, així com Didàctica de la Llengua i la Literatura Anglesa Com a Llengua Estrangera en el Màster Universitari en Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes.