Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MESA SANZ, JUAN FRANCISCO

Curriculum breu
Mesa Sanz, Juan Francisco

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3786
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO ARQ. I PATR. HIST.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Filología Clásica.
    Universidad de Zaragoza. (14/09/1994)
  • Licenciado en Filología Clásica.
    Universidad de Zaragoza. (16/08/1989)

Catedràtic de Filologia Llatina de la Universitat d'Alacant, especialista en lingüística llatina – El desig i el subjuntiu. Anàlisi dels actes de parla optatius en la llengua llatina (1999)-, la tradició clàssica -amb estudis de caràcter teòric sobre la definició de la disciplina o concrets sobre obres com a Curial i Güelfa o  autors com  Inca Garcilaso, Raúl Zurita o l'empremta clàssica en la construcció del pensament alemany de la primera meitat del segle XIX. La seua línia d'investigació principal en l'última dècada es vincula a la lexicografia llatina medieval dins d'ISIC-IVITRA (projectes d'Excel·lència Prometeu/2009/042, ISIC/2012/022 i PrometeoII/2014/018), en la seua qualitat d'investigador principal del Corpus Documentale Latinum Valencie (CODOLVA; VIGROB-145); aquest grup ha sigut reconegut dins de la Xarxa d'Excel·lència Corpus Documentale Latinum Hispaniarum – CODOLHISP (FFI2016-81889-REDT) i és d'accés en la següent adreça web: https://codolva.org/. Va ser organitzador del VI Congrés Internacional de Llatí Medieval Hispànic (La Nucia (Alacant), novembre de 2013.

Així mateix, ha realitzat la primera traducció de Saturnals de Macrobi a la llengua castellana (Akal 2009). Ha participat en els projectes de museïtzació de la Caesaraugusta romana (Museus del Fòrum, les Termes, el Port fluvial i el Teatre), ha sigut subdirector del Projecte “Herois i Dames de L'Alcudia (Elx)”; aquests projectes han derivat en publicacions de caràcter científic i docent -sarcòfag paleocristià de Santa Engracia (Saragossa), grafies i sons en el Fòrum de Caesaraugusta, o l'important Bronze de L'Alcudia; manuals per a l'aprofitament didàctic dels museus, etc.- A aquests treballs pertanyen igualment els resultats de la investigació duta a terme sobre els Disticha Catonis.

En els últims anys, ha obert una línia d'investigació consistent en l'aplicació de la metodologia de la ‘resiliència narrativa’ als textos clàssics.