Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MESA DEL CASTILLO CLAVEL, MIGUEL

Curriculum breu
MESA DEL CASTILLO CLAVEL, MIGUEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

 • DOCTORADO EN INVESTIG. EN ARQUITECTURA Y URBANISMO SOSTENIBLES
  Universidad de Alicante (19/12/2012)
 • Doctor
  Escuela Politécnica Superior. Arquitectura. Universidad de Alicante (19/12/2012)
 • DOCTORADO EN INVESTIG. EN ARQUITECTURA Y URBANISMO SOSTENIBLES
  Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (19/12/2012)
 • Suficiencia Investigadora (Diploma de Estudios Avanzados)
  Escuela Politécnica Superior. Arquitectura. Universidad de Alicante (15/07/2010)
 • Máster Universitario en Arquitecturas para un Mundo Complejo: Tecnologías Complejas para Personas con Capacidades Complejas
  Escuela Politécnica Superior. Arquitectura. Universidad de Alicante (18/01/2008)
 • Curso de Especialista en Arquitecturas Complejas
  Universidad de Alicante. Escuela Politécnica Superior (18/01/2008)
 • Arquitecto
  Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid. Universidad Politécnica de Madrid (23/05/1996)

Mesa del Castillo Clavel, Miguel

Universitat d'Alacant, Departament d'Expressió Gràfica, Composició i Projectes, Escola Politècnica Superior, Alacant, Espanya, miguel.mesa@ua.es http://filoatlas.tumblr.com

Profesor Contratado Doctor. Proyectos Arquitectónicos. Departamento de Expresión Gráfica Composición y Proyectos. Escuela Politécnica Superior. Universidad de Alicante.

Director del Máster Universitario en Arquitectura

Miembro del comité de redacción de la revista [i2]

Arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid, és Doctor per la Universitat d'Alacant amb la Tesi Doctoral Víctimes d'un mapa. Arquitectura i resistència en el temps de la cultura flexible. Ha realitzat col·laboracions amb Francisco Alonso de Santos, Clavel Arquitectes, Víctor López Cotelo, José María Torres Nadal i Massimiliano Fuksas, a Roma. Entre 2002 i 2007 va ser arquitecte associat en l'estudi AdHoc a Múrcia.

Des de 1996 fins a 2005 va residir a Roma (Itàlia) on va ser assistent a la recerca durant un any en la Università degli Studi “La Sapienza” de Roma. Ha publicat articles sobre ciutat, arquitectura i societat en revistes especialitzades com C3 Korea, A 10 New European Architecture o Passatges d'Arquitectura i Crítica. Ha impartit conferències en la Universitat de Sevilla, l'Istituto Nazionale vaig donar Architettura (Roma), la Royal Danish Accademy of Fine Arts (Copenhaguen), Tabakalera (Donostia), i en el Centre Universitari de Disseny de Barcelona, entre altres institucions.

En 1998, després de viatjar a Tel-Aviv i Tulkarem (Palestina) comença a treballar sobre les implicacions polítiques de les pràctiques arquitectòniques en el conflicte territorial Palestí-Israelià, que ocupa una part de la seua dedicació acadèmica, tant en l'àmbit docent com en el de la recerca. Ha publicat articles sobre la qüestió palestina i participat en conferències, seminaris i tallers docents sobre el tema. En el curs 2008-2009 desenvolupa un programa docent que va tenir com resultat el treball “Cartografiant Gaza”, que explora les implicacions de la disciplina arquitectònica en el conflicte, i més concretament en el territori de la Franja de Gaza.

Des de 2010 realitza recerques sobre la rellevància de l'ordinari en arquitectura des d'una perspectiva sociotécnica. Ha impartit conferències sobre el tema en MediaLab (Madrid), SOS 4.8 (Múrcia), i La Casa Encesa (Madrid).

Ha sigut professor convidat en l'Institut D'Arquitectura Avançada de Catalunya, en la Universitat Europea de València, en l'Istituto Nazionale vaig donar Architettura (InArch, Roma), en Laboral de Gijón i en Tabakalera, Donostia. És docent a temps complet en l'Àrea de Projectes Arquitectònics de la titulació d'Arquitectura en la Universitat d'Alacant des de 2007 (actualment &eacut