Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MESA DEL CASTILLO CLAVEL, MIGUEL

Curriculum breu
MESA DEL CASTILLO CLAVEL, MIGUEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN INVESTIG. EN ARQUITECTURA Y URBANISMO SOSTENIBLES
    Universidad de Alicante (19/12/2012)
  • Doctor
    Escuela Politécnica Superior. Arquitectura. Universidad de Alicante (19/12/2012)
  • DOCTORADO EN INVESTIG. EN ARQUITECTURA Y URBANISMO SOSTENIBLES
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (19/12/2012)
  • Suficiencia Investigadora (Diploma de Estudios Avanzados)
    Escuela Politécnica Superior. Arquitectura. Universidad de Alicante (15/07/2010)
  • Máster Universitario en Arquitecturas para un Mundo Complejo: Tecnologías Complejas para Personas con Capacidades Complejas
    Escuela Politécnica Superior. Arquitectura. Universidad de Alicante (18/01/2008)
  • Curso de Especialista en Arquitecturas Complejas
    Universidad de Alicante. Escuela Politécnica Superior (18/01/2008)
  • Arquitecto
    Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid. Universidad Politécnica de Madrid (23/05/1996)

Mesa del Castell Clavel, Miguel

Professor Contractat Doctor. Projectes Arquitectònics. Departament d'Expressió Gràfica Composició i Projectes. Escola Politècnica Superior Universitat d'Alacant. Director del Màster Universitari en Arquitectura (2015-2019). Membre del comitè de redacció de la revista [i2]

Arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid, és Doctor per la Universitat d'Alacant amb la Tesi Doctoral Víctimes d'un mapa. Arquitectura i resistència en el temps de la cultura flexible. Ha realitzat col·laboracions amb Francisco Alonso de Santos, Clavel Arquitectos, Víctor López Cotelo, José María Torres Nadal i Massimiliano Fuksas, a Roma. Entre 2002 i 2007 va ser arquitecte associat en l'estudi AdHoc a Múrcia.

Des de 1996 fins a 2005 va residir a Roma (Itàlia) on va ser assistent a la investigació durant un any en la Università degli Studi “La Sapienza” de Roma. Ha publicat articles sobre ciutat, arquitectura i societat en revistes especialitzades com C3 Korea, A 10 New European Architecture o Passatges d'Arquitectura i Crítica. Ha impartit conferències en la Universitat de Sevilla, l'Istituto Nazionale di Architettura (Roma), la Royal Danish Accademy of Fine Arts (Copenhaguen), Tabakalera (Donostia), i en el Centre Universitari de Disseny de Barcelona, entre altres institucions.

Des de 2010 realitza investigacions sobre la rellevància de l'ordinari en arquitectura des d'una perspectiva sociotécnica. Ha impartit conferències sobre el tema en MediaLab (Madrid), SOS 4.8 (Múrcia), i La Casa Encesa (Madrid).

Ha sigut professor convidat en l'Institut D'Arquitectura Avançada de Catalunya, en la Universitat Europea de València, en l'Istituto Nazionale di Architettura (InArch, Roma), en Laboral de Gijón i en Tabakalera, Donostia. És docent a temps complet en l'Àrea de Projectes Arquitectònics de la titulació d'Arquitectura en la Universitat d'Alacant des de 2007 (actualment és Professor Contractat.

El seu treball actualment se centra en les relacions transversals entre naturalesa, política, ecologia, disseny, societat i tecnologia en el marc de les Humanitats Ambientals i concretament en la implicació de l'arquitectura en els processos actius de restauració ecològica i paisatgística. Pertany al grup de treball de la COST Action TRACS (Traces as Research Agenda for Climate Change, Technology Studies, and Social Justice). És membre de l'equip d'investigació en el projecte Crisi climàtica, salut mental i benestar en l'Antropoceno, i membre del col·lectiu d'investigació ehCOLAB (https://www.um.es/ehcolab/) interessat en el desenvolupament de les humanitats blaves.