Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MARTINEZ AZORIN, MARIO

Curriculum breu
MARTINEZ AZORIN, MARIO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Biología
    Universidad de Alicante (03/06/2008)
  • DOCT. BIODIVERSIDAD: CONSERVACIÓN Y GESTIÓN DE LAS ESPECIES Y SUS HABITATS
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (03/06/2008)
  • Diploma de estudios avanzados (DEA)
    Universidad de Alicante (17/12/2004)
  • Licenciado en biología
    Universitat d'Alacant (01/02/2002)

Em vaig llicenciar en Biologia en 2002 en la Universitat d'Alacant (Espanya). Vaig realitzar la meua tesi doctoral en la mateixa institució amb una beca MEC-FPU durant quatre anys i vaig obtenir el meu doctorat per la Universitat d'Alacant en 2008 ('excel·lent cum laude'). Durant el transcurs del meu doctorat vaig estar més de 9 mesos en total en altres centres internacionals que em van permetre establir col·laboracions amb grups d'investigació a Anglaterra (Jodrell Laboratory, Royal Botanic Gardens, Kew en 2004, 2006 i 2007) i Sud-àfrica. (Kirstenbosch Botanic Gardens, Ciutat del Cap en 2005). Després de completar el meu doctorat, la Fundació Ramón Areces em va atorgar una beca postdoctoral per a realitzar un projecte d'investigació en la Rhodes University, Grahamstown, Sud-àfrica, durant dos anys, entre 2009 i 2011.

A conseqüència de la meua investigació, s'han descrit 8 nous gèneres, 1 secció i 33 espècies noves d'Hyacinthaceae i Iridaceae i s'han presentat més de 230 combinacions taxonòmiques noves (incloent 2 gèneres, 3 seccions i 1 sèrie) (cf. IPNI per a Dt.-Azorín “”), contribuint a un millor coneixement sobre aquest important grup de plantes, que tenen impacte econòmic en farmàcia i horticultura. Aquesta investigació ha generat més de 85 articles inclosos en Web of Sciences en els quals 51 (60%) sóc el primer autor i en 15 actue com a coautor principal), incloses revistes líders com Annals of Botany, Journal of Integrative Plant Biology, PLoS. ONE, Tàxon, Journal of Arid Environments, Plant Biosystems, Plant Systematics and Evolution, Systematic Botany, Phytotaxa, etc. A més he publicat 3 llibres i 8 capítols de llibre. Com a resum de la meua investigació científica, tinc un índex H WoS de 11; un total de 561 cites; i una mitjana de cites per article de 6.6. Com a conseqüència, les meues cites van augmentar ràpidament en els últims anys, la qual cosa assegura la difusió dels meus resultats.

També he participat en 30 projectes i contractes d'investigació, i he presentat 25 contribucions a congressos. A més, col·labore amb 15 revistes científiques com a revisor, com Annals of Botany, Tàxon, Natural Products Reports, Biological Journal of the Linnean Society, Conservation Genetics, Folia Geobotanica, Molecular Phylogenetics and Evolution, Systematic Botany, etc. i sóc editor per a l'ordre Asparagales en la revista Phytotaxa.