Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MARCILLA GOMIS, ANTONIO FRANCISCO

Curriculum breu
MARCILLA GOMIS, ANTONIO FRANCISCO
MARCILLA GOMIS, ANTONIO FRANCISCO
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3789
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
ENGINYERIA QUIMICA
Instituts:
IU ENGINYERIA DELS PROCESSOS QUIMICS
Grups:

Formació acadèmica

  • TESIS DOCTORALES CIENCIAS
    Facultad de Ciencias (20/12/1982)
  • Doctor en Ciencias Químicas
    Universidad de Alicante (20/12/1982)
  • Grado de Licenciado
    Universidad Complutense de Madrid (18/07/1978)
  • Licenciado en Ciencias Qímicas
    Universidad Complutense de Madrid (01/07/1978)

Curse estudis de Química a la Universitat d'Alacant fins a tercer, quan passe a la Complutense on curse l'especialitat de Química Tècnica (obtingueu el premi extraordinari fi de carrera en 1978). El 1982 vaig defensar la tesi doctoral en Ciències i va obtenir el premi extraordinari de doctorat. Durant 1982 vaig estar treballant en Dow Chemical B.V a Terneuzen (Holanda) i des de finals d'aquell any vaig començar com a ajudant a la Universitat d'Alacant, on he desenvolupat la meua carrera docent i investigadora. He impartit diverses assignatures d'Enginyeria Química, com Enginyeria del Reactor Químic, Química Industrial i fonamentalment Operacions de Separació de Transferència de Matèria i Experimentació II.

Des de 1982 vaig fer una intensa tasca investigadora des dels diferents llocs que he ocupat a la Universitat d'Alacant. He treballat fonamentalment en temes com la piròlisi de polímers, tant naturals com sintètics, la piròlisi catalítica i la seva aplicació en diversos camps com en el reciclat de polímers i la reducció de la toxicitat del fum del tabac.  També he treballat en termodinàmica aplicada i equilibri entre fases on he publicat nombrosos articles. El processat de polímers ha estat una altra de les àrees on he desenvolupat una intensa tasca. També resulta destacable la línia de captura de CO2 per cultiu de microalgues i aprofitament energètic, on s' han realitzat dos projectes amb empreses, el més important de la mà de REPSOL en el projecte SOST-CO2.  També he treballat en altres camps com lubricació tecnologia d'aliments. En total he publicat més de 300 articles en revistes indexades.  He dirigit 33 tesis doctorals. He participat amb ponències i posters (més de 300 en total) en nombrosos congressos internacionals. He demanat 20 patents.  A més, he creat dues empreses de base tecnològica (MEDCAT ALACANT i SPACE FARMERS, adscrites al Parc Científic d'Alacant).

He estat Persident de la Comisisó de Plans d'Estudis de Ciències de la Fundació Madri+D per a la verificació de plans d'estudis de la Comunitat de Madrid. Sóc censor de nombroses revistes, he estat Chairman de dos congressos internacionals i membre del Working Party of Applied Thermodynamics de la European Federation of Chemical Engineers.

He publicat 5 llibres, sóc autor de 10 capítols de llibre, 5 d'ells al Handbook of Plasticizers.  He dirigit 2 projectes europeus. He participat, en la major part com a IP, en màs de 80 projectes finançats amb fons públics (Universitat, Comunitat Autònoma, Ministeris).  He participat en 68 projectes de recerca (la gran majoria com a IP) amb empreses.

Researcher ID: K-3797-2014. Codi ORCID: 0000-0003-2042-4671.  Sexennis: 6 (Data de l'últim: 01/01/2016) 1 Sexenni de transferència Total cites 6924*. Factor H: 44

He sigut Secretari i Vicedegà de la Facultat de Ciències, Director de l'àrea d'Experimentació Industrial (precursor del Parc Científic de la Universitat d'Alacant). Vicerector d'Investigació i d'Ordenació Acadèmica i Professorat de la Universitat d'Alacant i Rector en Funcions.