Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MACIAN FERRANDIS, JULIO

Curriculum breu
MACIAN FERRANDIS, JULIO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:
Sense dades.

Formació acadèmica

  • Doctor en Historia
    Universitat de València (15/12/2022)
  • Màster en Història de la Formació del Món Occidental
    Universitat de València (01/01/2017)
  • Graduat en Història
    Universitat de València (31/12/2016)

Graduat en Història (2016), Màster en Història de la Formació del Món Occidental (2017) i Doctor en Història amb Menció Internacional i Excel·lent cum laude (2022), tot açò per la Universitat de València.

La meua tesi doctoral, titolada "Studiose litteras in picturis attendere. Estudi i edició de les inscripcions de la pintura valenciana (1238-1579)", se centra en l'anàlisi dels epígrafs presents en les pintures gòtiques i renaixentistes del regne de València. Està constituïda per un estudi d'aquestes escriptures exposades des d'una perspectiva de la Història de la cultura escrita i per un catàleg que recull la totalitat dels epígrafs presents en les pintures realitzades entre la conquesta cristiana de la ciutat de València (1238) i la mort del pintor Joanes (1579).

Durant la meua etapa de doctorat, vaig gaudir d'un contracte predoctoral (ACIF 2018), que em va permetre impartir docència en la Universitat de València en diverses assignatures (Història de l'escriptura llatina, Arxivística II, Gènesi del document, Descripció de materials d'arxiu) i disfrutar de dues estades d'investigació en la Universitat de Londres i el Warburg Institute (2019) i en l'École des hautes études en sciences sociales de París (2021).

La meua trajectòria investigadora s'ha centrat, pel moment, en l'estudi d'aquestes inscripcions, des d'una perspectiva més clàssica -analitzant, per exemple, les tipologies d'inscripcions o el model gràfic emprat- fins a un tractament més innovador -com eren percebudes aquestes inscripcions, quina finalitat tenien, qui les llegia-.