Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  LLORCA TONDA, MARIA DE LOS ANGELES

Curriculum breu
LLORCA TONDA, MARIA DE LOS ANGELES

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2601
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

 • DOCTORADO EN FILOLOGÍA FRANCESA
  Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (12/07/2004)
 • DOCTORA EN FILOLOGÍA FRANCESA
  UNIVERSIDAD DE ALICANTE (12/07/2004)
 • MAÎTRISE EN LETTRES MODERNES/HOMOLOGADO AL TÍTULO DE LICENCIADA EN FILOLOGÍA FRANCESA
  UNIVERSITÉ DE PARIS IV SORBONNE (14/02/1998)
 • DIPLOMA DE POSTGRADO MASTER EN TRADUCCIÓN FRANCESA
  (30/09/1996)
 • LICENCIADA EN FILOLOGÍA ROMÁNICA
  UNIVERSIDAD DE VALENCIA (05/09/1991)

M. Àngels Llorca Tonda (la Vila Joiosa, 1968), professora titular d’universitat de l’àrea de Filologia Francesa, llicenciada en Filologia Romànica per la Universitat de València, llicenciada en Filologia Francesa per la Universitat de París IV-Sorbona (on també va fer la seua memòria de llicenciatura), doctora en Filologia Francesa per la Universitat d’Alacant i màster en Traducció Francesa per la Universitat d’Alacant.

Especialista en literatura d’expressió francesa del segle XVIII, concretament novel·la i escriptura política, i en literatura medieval, estudis hagiogràfics en particular, des d’una perspectiva comparatista. Les seues línies d’investigació abasten també els estudis culturals francòfons, el cinema quebequès, els estudis literaris des de la perspectiva de gènere i la innovació educativa.   

Membre dels grups d’investigació Interculturalitat: Reptes de les Llengües i de les Literatures en un Món Interconnectat (ICLLIT) i Explanat: Recerques de Llengua i Literatura Catalanes (EXPLANAT).

Membre de diferents projectes d’investigació nacionals i autonòmics.

Membre del Consell de Redacció de la revista Çedille. Membre del Comitè Científic de la revista e-Scripta Romanica. Membre del Comitè Científic de la col·lecció “Biblioteka M¿odego Romanisty” del Servei de Publicacions de la Universitat de Lódz.

Estades d’investigació en la Universitat de Montreal (Canadà), en la Universitat de París-Sorbona i en la Universitat de Florència (Itàlia). Estades docents en la Universitat de Lódz (Polònia).

Premi a l’Excel·lència en la Docència (ANECA, Avaluació Docentia-UA, Vicerectorat de Qualitat i Innovació Docent, Universitat d’Alacant), 2019 y 2021.