Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  LILLO RODENAS, MARIA ANGELES

Curriculum breu
LILLO RODENAS, MARIA ANGELES

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3545
Telèfon:
+34 965903400 x 7029
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
QUIMICA INORGANICA
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

 • DOCTORADO EN CIENCIA DE MATERIALES
  Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (23/07/2004)
 • DIPLOMA DE ESTUDIOS AVANZADOS
  UNIVERSIDAD DE ALICANTE (01/10/2001)
 • LICENCIATURA INGENIERÍA QUÍMICA
  UNIVERSIDAD DE ALICANTE (10/03/1999)
 • CERTIFICAT DE CONEIXEMENTS SUPERIOR DE VALENCIÀ, GRAU SUPERIOR
  JUNTA QUALIFICADORA DE CONEIXEMENTS DE VALENCIÀ (15/10/1997)
 • TITULO SUPERIOR DE INGLES
  ESCUELA OFICIAL DE IDIOMAS DE ALICANTE (15/09/1995)

Llicenciada (1999) i Doctora (2004) per la Universitat d'Alacant, amb Premi Extraordinari de Doctorat i esment de Doctorat Europeu. Màster d'Educació (O. Complutense, 2000).

La Dra. Maria Ángeles Lillo Ródenas desenvolupa la seua labor científica des de l'any 1999 en el grup Materials Carbonosos i Medi Ambient del Departament de Química Inorgànica-Institut Universitari de Materials (IUMA) de la Universitat d'Alacant, on actualment és Catedràtica d'Universitat i Directora de l' Institut Universitari de Materials. Ha sigut becària de Formació de Personal Investigador (Generalitat Valenciana), i ha realitzat estades predoctorals en centres internacionals (Universitat de Newcastle-upon-Tyne, al Regne Unit i CRMD-CNRS, Orléans, França) i postdoctorals en la Queen Mary University of London i University College London, aquestes dues últimes gràcies a beques per a Professors i Investigadors de la Generalitat Valenciana. També va obtindre la beca postdoctoral del MEC i un contracte d'investigadora Juan de la Cierva.

Les principals línies d'investigació de la Prof. Lillo Ródenas se centren en la preparació i caracterització de materials carbonosos i inorgànics, i en la seua aplicació en les àrees de medi ambient, energia i biomedicina. En aquest sentit, la seua investigació aborda el disseny i estudi de materials carbonosos i inorgànics avançats, els camps de fotocatálisis en fase gas i líquida, la catàlisi heterogènia per a revaloració de residus lignocelulósicos i l'adsorció de contaminants en fase líquida i gas.

És co-autora de més de 80 articles publicats en revistes científiques internacionals de reconegut prestigi, de nombrosos capítols de llibre i de 5 patents. Ha participat en prop de 50 projectes d'investigació de convocatòries públiques finançats per plans europeus, nacionals i autonòmics i en números projectes amb empreses internacionals, sent investigadora principal de diversos projectes aplicats a la indústria de gran envergadura econòmica, la qual cosa li ha permés la concessió d'1 sexenni de transferència del coneixement i innovació.

És co-autora de prop de 150 treballs presentats en conferències nacionals i internacionals, i ha sigut codirectora de 9 Tesis Doctorals. És censora de més d'una trentena de revistes científiques internacionals i ha rebut diferents premis a la seua labor investigadora.

És membre de diverses associacions científiques (Societat Espanyola de Catàlisi i Grup Espanyol del Carbó) i ha participat en l'avaluació de projectes d'empresa. En l'actualitat és Vocal del Grup Espanyol del Carbó.

Desenvolupa la seua labor docent en la Universitat d'Alacant, en la qual imparteix la seua docència en estudis de Grau i Màster. A més, tutoritza Treballs Fi de Grau, Fi de Màster i Pràctiques en Empresa, i actualment està co-dirigint 4 Tesis Doctorals. Des de l'any 2009 participa en projectes i jornades d'Innovació Docent. Entre els anys 2011 i 2017 ha sigut membre de l'equip editorial del Butlletí del grup Espanyol del Carbó del qual, en l'actualitat, és co-editora cap.