Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  JOVER MAESTRE, FRANCISCO JAVIER

Curriculum breu
JOVER MAESTRE, FRANCISCO JAVIER

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9734
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO ARQ. I PATR. HIST.
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTOR EN HISTORIA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (01/11/1997)
  • DOCTORADO EN ANTIGÜEDAD
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (13/10/1997)

Catedràtic d'Universitat en el Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant des de 2023. Doctor en Història per la mateixa universitat des de 1997. Ha sigut Vicedegà de Qualitat i Innovació Educativa de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA entre 2009 i 2013; Secretari de l'Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d'Alacant -INAPH- de 2015 a 2019 i Director de l'INAPH des del mes d'abril de 2019 fins a maig de 2023. 

És autor de més de 220 publicacions científiques entre articles científics, llibres, capítols de llibres i participacions en congressos i jornades, centrades, en la seua major part, en el sorgiment de les societats classistes durant la Prehistòria recent en l'àmbit de l'Est i Sud-est de la península Ibèrica, així com en l'estudi de les primeres societats agropecuàries en el mateix àmbit geogràfic. Bona part d'aquestes publicacions han sigut realitzades en el marc de diferents projectes d'investigació obtinguts en convocatòries públiques o projectes privats. Ha sigut investigador principal de dos projectes nacionals d'I+D+I. En l'actualitat és Investigador principal del projecte PID2020-115956GB-I00 “Origen i conformació del Bronze Valencià”. També és membre de l'equip editorial i col·laborador de diverses revistes científiques nacionals i internacionals per a l'avaluació d'articles científics pel sistema de parells cecs. També és avaluador de la CNEAI i d'agències autonòmiques, així com membre del panell d'experts.

També s'ha dedicat a la Gestió del Patrimoni local en tots els seus vessants (catalogació, investigació, difusió i divulgació), havent exercit el càrrec de director del Museu Municipal d'Història d'Asp i del Museu Arqueològic i Etnològic Municipal de Petrer. Quant a la docència ha sigut i és professor responsable de diverses assignatures de grau en Història, Humanitats i Turisme i en els màsters d'Arqueologia professional i Gestió del Patrimoni i Història del món Mediterrani i les seues regions. De la Prehistòria a l'Edat mitjana, tots dos de la UA. També ha dirigit quasi mig centenar de Tesi de Llicenciatura, DEA, Treballs Fi de Grau, Treballs Fi de Màster i quatre tesis doctorals. En l'actualitat, dirigeix un total de 6 tesis doctorals en vies de finalització.També ha participat en el projecte “Formador de formadors en Arqueologia” de la Universitat d'Alacant per al desenvolupament de la disciplina arqueològica en el Col·legi Universitari Sant Gerónimo de l'Havana (Cuba).