Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  IRLES VICENTE, M. CARMEN

Curriculum breu
IRLES VICENTE, M. CARMEN

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3442
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctora en Historia
    Universidad de Alicante (31/10/1994)
  • Grado de licenciada en Filosofía y Letras (Geografía e Historia)
    Universitat d'Alacant (01/01/1986)
  • Licenciada en Filosofía y Letras, sección Geografía e Historia
    Universitat d'Alacant (01/01/1984)

MARÍA DEL CARMEN IRLES VICENTE és Doctora en Història per la Universitat d'Alacant des de 1994 -amb premi extraordinari de doctorat (1996)-, i des de 2001 Professora Titular d'Història Moderna en aquesta Universitat, adscrita al Departament d'Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques, del qual és directora des de febrer de 2019.

Autora de prop d'un centenar de publicacions científiques (articles, llibres i capítols de llibres), participant en més de seixanta congressos i seminaris, la major part d'ells de caràcter internacional, així com coordinadora i directora de més d'una dotzena de Seminaris internacionals d'Història Moderna, les seues línies d'investigació es van centrar en un primer moment a analitzar les pràctiques de cessió de la propietat –tant en l'àmbit rural com urbà–, per a passar posteriorment a ocupar-se dels canvis sobrevinguts arran de l'establiment de la Nova Planta borbònica en terres de l'antiga Corona d'Aragó, així com a estudiar el nou model municipal establit en terres valencianes al començament del segle XVIII i les característiques del personal que es va situar al capdavant al llarg de la centúria. Interessada per la història social del poder, en els últims anys ve ocupant-se de perfilar la trajectòria socioprofessional dels agents de la monarquia en l'àmbit territorial peninsular, amb especial atenció als corregidors i alcaldes majors.

Ha participat en una vintena de Projectes d'I+D+i, així com d'innovació docent, finançats en convocatòries competitives d'Administracions o institucions públiques; i és Investigadora responsable del Projecte “El segle XVIII espanyol. Monarquia i Església” (VIGROB 041) des de 2018. Secretària de Revista de Historia Moderna. Anales de la Universidad de Alicante des de 2015, així com membre dels consells de redacció de diverses publicacions periòdiques especialitzades del seu àmbit temàtic. Ha sigut també coordinadora del Màster interuniversitari –UVEG, UA, UJI– en Història i identitats Hispàniques en el Mediterrani Occidental des de l'any 2012 a 2014, així com del Màster interuniversitari –UVEG, UA, UJI, UB– en Història i identitats en el Mediterrani Occidental des de 2014 a febrer de 2019. Té reconeguts cinc trams d'investigació per la FECYT i altres tants de docència per la UA.