Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  HERRERO HERRERO, MARIA ANGELES

Curriculum breu
HERRERO HERRERO, MARIA ANGELES

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A
Dep.:
Instituts:
I. INTERUNIVERSITARI FILOLOGIA VALENCIAN
IU INVESTIGACIO D'ESTUDIS DE GENERE
Grups:

Formació acadèmica

  • DIPLOMA DE EXPERTO PROFESIONAL EN HUMANIDADES DIGITALES
    Laboratorio de Innovación de Humanidades Digitales. UNED (01/10/2018)
  • Doctorat en Llengua i Literatura Catalanes
    Departament de Filologia Catalana de la Universitat d`Alacant (22/01/2016)
  • CERTIFICAT-DIPLOMA D¿ESTUDIS AVANÇATS
    Departament de Filologia Catalana, Universitat d'Alacant (11/07/2007)
  • Llicenciatura en Filologia Catalana
    Universitat d`Alacant (19/07/2002)

Doctora per la Universitat d’Alacant (PD «Llengua i Literatura Catalanes»), premi extraordinari de doctorat amb la tesi Escriptores valencianes de l’edat moderna: catalogació, contextualització i difusió, defensada en 2016, i Llicenciada amb grau en Filologia Catalana. A més, compta amb el Diploma d’experta professional en Humanitats Digitals (UNED).

Ha treballat i participat en projectes d’investigació sobre el teatre popular valencià i la poesia castellana dels Segles d’Or. Forma part del grup d’investigació «Explanat: recerques de llengua i literatura catalanes” (Dra. Marinela Garcia Sempere, UA). És membre de l'Institut d'Investigació d'Estudis de Gènere de la Universitat d'Alacant i del comité de col·laboració de l'"Instituto Isabel de Villena d'Estudis Medievals i Renaixentistes" (IVEMIR-UCV).

Té publicats diversos estudis sobre les escriptores valencianes dels segles moderns com els monogràfics Lletraferides modernes. Catàleg de les escriptores valencianes dels segles XVI-XVIII (CED, Publicacions de la Universitat d’Alacant, 2009) i L’univers literari de les escriptores valencianes dels segles XVI-XVIII (Institució Alfons el Magnànim-CVEI, 2018), així com altres articles i capítols de llibre sobre la novel·la històrica de Vicent J. Escartí o la parla castellana de l'Alt Vinalopó, entre altres temes.