Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  HERNANDEZ PEREZ, MAURO SEVERO

Curriculum breu
HERNANDEZ PEREZ, MAURO SEVERO
HERNANDEZ PEREZ, MAURO SEVERO
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3403
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A EMÈRIT/A (LOU)
Dep.:
PREHIST.,ARQ.,HªANTIGA,FIL.GR.I FIL.LLA.
Instituts:
IU INVESTIGACIO ARQ. I PATR. HIST.
Grups:
Codi UNESCO:
Sense dades.

Formació acadèmica

  • Filosofía y Letras (Historia)
    Univerisdad de La Laguna (04/03/1973)
  • Filosofía y Letras (Historia)
    Universidad de La Laguna (01/06/1970)

Mauro S. Hernández Pérez és catedràtic emèrit  de Prehistòria en la Universitat d'Alacant. Entre 1970 i 1979 va ser professor en la Universitat de la Llacuna, on va cursar els seus estudis universitaris i es va doctorar en 1973 amb una tesi sobre Art rupestre de l'Arxipèlag canari, dirigida per la Drª Pilar Acosta Martínez.

Els seus treballs de recerca s'han centrat en l'estudi del poblament prehispànic de les Illes Canàries, de l'art rupestre de ex Sàhara espanyol, de la Prehistòria Recent en el Llevant, Sud-est i interior penisular i de l'art rupestre de l'arc mediterrani, on ha descobert i estudiat més de dos centenars de jaciments i identificat un nou horitzó artístic –Art Macroesquemático- i proposat una nova cronologia per a les manifestacions artístiques postpaleolíticas peninsulars. Ha dirigit laexcavaciones arqueològiques en els jaciments de Belmaco (La Palma), El Julan (El Hierro), Bentaiga, Guayadeque i Arguineguín (Gran Canària), Cerro del Cichillo (Almansa, Albacete), Tabayá (Alacant), L'Horna (Alacant), Castillo de Sax (Alacant) i Cabezo Redondo (Alacant)

Ha publicat més de dos centenars de contribucions  en forma de monografies, capítols de llibres, articles en revistes nacionals i internacionals i ponències i comunicacions a congressos, a més d'articles de divulgació en revistes d'àmbit local  i premsa diari.

Ha sigut comissari de diverses exposicions arqueològiques d'àmbit autonòmic i assessor de museus provincials, comarcals i locals en la renovació de les seues instal·lacions.

És membre de diverses organitzacions científiques i dels consells de redacció o assessor d'una desena de revista universitàries o de museus. Forma part de diversos patronats de museus i ha sigut director del Museu de la Universitat d'Alacant.