Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GUTIERREZ LLORET, ROSA ANA

Curriculum breu
GUTIERREZ LLORET, ROSA ANA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9685
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORANIES
Instituts:
Grups:
Codi UNESCO:
550402 - Historia contemporánea

Formació acadèmica

  • Doctora en Filosofía y Letras (Historia)
    Universidad de Alicante (12/02/1988)
  • Grado de Licenciada
    Universidad de Alicante (30/11/1983)
  • Licenciada en Geografía e Historia (Sección de Historia)
    Universidad de Valencia (21/09/1981)

Catedràtica d’Història Contemporània en la Universitat d’Alacant. Ha sigut vicedegana de postgrau i coordinadora del grau en Història de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant. Ha participat en projectes d’investigació centrats en diversos àmbits d’estudi de la història de l’Espanya contemporània, també com a directora. És membre de l’AHC (Associació d’Història Contemporània) i de l’AEIHM (Associació Espanyola d’Investigació d’Història de les Dones). És membre dels grups d’investigació Espanya Contemporània, Universitat d’Alacant; Sociétés et cultures républicaines. Péninsule ibérique années 1880-1930, Casa de Velázquez; GENEALOGIES. Women’s Contributions to the Construction of Present-Day. COST – European Cooperation in Science and Technology, referència: OC-2016-2-21113.

 

Ha fet estades d’investigació en la Università degli Studi Roma Tre i en la Università degli Studi dell’Aquila. Forma part del Consell de Pasado y Memoria. Revista de Historia Contemporánea i del Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant.

 

Ha sigut experta de la Comissió Tècnica d’Història per a l’avaluació del Pla estatal d’investigació científica i tècnica i d’innovació 2012-2015 (MINECO) i actualment és membre de la Comissió d’Arts i Humanitats de l’ANECA (Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació) per a l’avaluació d’ensenyaments de grau, màster i doctorat.