Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GONZALEZ AVILES, ANGEL BENIGNO

Curriculum breu
GONZALEZ AVILES, ANGEL BENIGNO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 8993
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN ARQUITECTURA, CIUDAD, OBRA CIVIL Y SU CONSTRUCCIÓN
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (17/01/2012)
  • ARQUITECTURA
    DEPARTAMENTO DE CONSTRUCCIONES ARQUITECTÓNICAS UNIVERSIDAD DE ALICANTE (20/10/2008)
  • ARQUITECTURA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (20/10/2005)

Angel Benigno González Avilés és Director del Departament de Construccions Arquitectòniques. Subdirector de l'Àrea de Construcció de la titulació d'Arquitectura a l'Escola Politècnica Superior d'Alacant des de 2013 a 2020. Premi Extraordinari de Doctorat per la Universitat d'Alacant en 2014. Professor del Departament de Construccions Arquitectòniques des de 2008 i membre del grup d'investigació "Tecnologia i Sostenibilitat en Arquitectura".

Ha participat activament en les investigacions desenvolupades pel grup d'investigació i ha publicat articles en revistes indexades en el Journal Citation Reports. Ha participat en diversos projectes d'investigació entre els quals destaquen:

Investigació sobre solucions arquitectòniques de condicionament sostenibles i bioclimàtiques mitjançant l'ús de materials ceràmics.

Investigació sobre solucions de condicionament i serveis de millora d'infraestructura d'accessibilitat en edificis residencials.

Investigació i disseny de solucions constructives per a la millora de l'eficiència energètica dels edificis.

Generació de coneixements sobre la interacció multisensorial de l'ésser humà amb els entorns per al desenvolupament de nous productes i serveis en el sector ceràmic (4 Senses).

És responsable de l'Assignatura de Condicionament i Serveis 1 deº 3 curs i de l'assignatura Projecte d'Execució deº 5 curs de Grau en Fonaments. També ha dirigit nombrosos projectes final de Carrera, algun d'ells exposats en la Biennal d'Arquitectura de Venècia o premiats en els premis d'Arquitectura de la Regió de Múrcia com el Projecte Carmen tens Sal d'Emilio Saura i Marga Martínez. El projecte de Diego Jesús García López va ser Seleccionat entre els deu millors projectes final de carrera en la primera edició de la convocatòria oberta del portal especialitzat en Arquitectura “Plataforma Arquitectura”. Després d'avaluar exhaustivament 87 propostes, 10 projectes van passar les instàncies d'avaluació, destacant-se per abordar problemes conjunturals, desenvolupar profundes anàlisis d'investigació i plantejar desafiaments tant en l'urbà com en el rural. https://www.plataformaarquitectura.cl/cl/903373/estos-son-los-mejores-proyectos-de-fin-de-carrera-en-espana-este-2018

Ha sigut comissari d'Exposicions de la Xarxa de Càtedres Ceràmica d'Ascer i recentment de l'Exposició Conexion by Finsa.

Ha guanyat concursos d'Arquitectura entre els quals destaca El Parc Les Canyades (PRIMER PREMI - concurse públic) desenvolupat per Landete Pascual, R.; González Avilés, A. B.; Pérez Millán, M. I.; Cortés Saura, E. L'obra ha sigut publicada en mitjans especialitzats d'arquitectura internacional i traduïda a 4 idiomes, anglès, alemany, romanès i xinès .

També ha obtingut reconeixements per part del Col·legi d'Arquitectes Territorial d'Alacant en la mostra d'Arquitectura. Alguns dels seus projectes arquitectònics han sigut seleccionats i publicats en el llibre "Mostres d'Arquitectura recent a Alacant 2006-2015" amb dues obres:

https://ctaamuestraarquitectura.wordpress.com/2012/04/27/casa-diamond/

https://ctaamuestraarquitectura.wordpress.com/2012/04/27/sweet-yogurt/