Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GIMENO NIEVES, ENCARNACION

Curriculum breu
GIMENO NIEVES, ENCARNACION

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2004
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:
Codi UNESCO:
332599 - Otras
330710 - Radar

Formació acadèmica

  • DOCTOR INGENIERO EN INFORMÁTICA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (27/04/2010)
  • INGENIERA DE TELECOMUNICACIÓN (ESPECIALIDAD TELECOMUNICACIÓN)
    E.T.S. INGENIEROS DE TELECOMUNICACIÓN. UNIVERSIDAD POLITÉCNICA DE VALENCIA (27/02/1997)

Encarnación Gimeno Nieves va nàixer a Alacant en 1972. És Enginyera de Telecomunicació des de 1997 per la Universitat Politècnica de València i Doctora Enginyera Informàtica des de 2010 per la Universitat d'Alacant.

En 1999 es va incorporar com a professora associada al Departament de Física, Enginyeria de Sistema i Teoria del Senyal de la Universitat d'Alacant, passant en 2002 a Professora Titular d'Escola Universitària. Des de 2010 és Professora Titular d'Universitat.

En l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant ha sigut Directora del Màster en Enginyeria de Telecomunicació (2014-2016) i actualment és Coordinadora Acadèmica del Grau en Enginyeria en So i Imatge en Telecomunicació (des de 2016).

Com a professora de l'àrea de Teoria del Senyal i Comunicacions ha impartit docència en assignatures de diverses titulacions: Senyals i Sistemes (Enginyeries Informàtiques), Sistemes Lineals (Enginyeria Tècnica de Telecomunicació), Tractament Digital de Senyal, Senyals i Sistemes, Electrònica Digital, Electrònica Analògica, Teoria de la Comunicació (Grau en Enginyeria de So i Imatge en Telecomunicació), Aplicacions Multidisciplinàries de les Telecomunicacions, Tècniques de Recerca en Tractament de Senyal i Comunicacions (Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació), Mitjans Tecnològics per a la Recerca Privada (Grau en Criminologia).

Com a investigadora, des de l'aplicació de tècniques de Tractament Digital de Senyal, ha participat en contribucions en diversos camps: algorismes de generació d'imatges de radars d'obertura sintètica, anàlisi i processament de senyals acústics, biomèdiques i sísmiques, i simulació electromagnètica. Una altra part significativa de la seua recerca, en l'àmbit de la Física Matemàtica, s'emmarca en la resolució d'equacions diferencials que caracteritzen el comportament d'oscil·ladors no lineals.