Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GIMENO NIEVES, ENCARNACION

Curriculum breu
GIMENO NIEVES, ENCARNACION

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2004
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTOR INGENIERO EN INFORMÁTICA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (27/04/2010)
  • DOCTORADO EN INFORMÁTICA APLICADA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (23/04/2010)
  • INGENIERA DE TELECOMUNICACIÓN (ESPECIALIDAD TELECOMUNICACIÓN)
    E.T.S. INGENIEROS DE TELECOMUNICACIÓN. UNIVERSIDAD POLITÉCNICA DE VALENCIA (27/02/1997)

Encarnación Gimeno Nieves va nàixer a Alacant en 1972. És Enginyera de Telecomunicació des de 1997 per la Universitat Politècnica de València i Doctora Enginyera en Informàtica des de 2010 per la Universitat d'Alacant (excel·lent cum-laude unanimitat).

En 1999 es va incorporar com a professora associada al Departament de Física, Enginyeria de Sistema i Teoria del Senyal de la Universitat d'Alacant, passant en 2002 a Professora Titular d'Escola Universitària. Des de 2010 és Professora Titular d'Universitat.

En l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant ha sigut Directora del Màster en Enginyeria de Telecomunicació (2014-2016) i Coordinadora Acadèmica del Grau en Enginyeria en So i Imatge en Telecomunicació (2016-2020). Actualment ocupa el càrrec de Coordinadora Acadèmica de Comunicació i Igualtat.

Com a professora de l'àrea de Teoria del Senyal i Comunicacions ha impartit docència en assignatures de diverses titulacions: Senyals i Sistemes (Enginyeries Informàtiques), Sistemes Lineals (Enginyeria Tècnica de Telecomunicació), Tractament Digital de Senyal, Senyals i Sistemes, Electrònica Digital, Electrònica Analògica, Teoria de la Comunicació (Grau en Enginyeria de So i Imatge en Telecomunicació), Aplicacions Multidisciplinàries de les Telecomunicacions, Tècniques de Recerca en Tractament de Senyal i Comunicacions (Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació), Mitjans Tecnològics per a la Recerca Privada (Grau en Criminologia).

És membre de l'Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies. Com a investigadora, des de l'aplicació de tècniques de Tractament Digital de Senyal ha participat en contribucions en diversos camps: algorismes de generació d'imatges de radars d'obertura sintètica, anàlisi i processament de senyals acústics, biomèdiques i sísmiques, i simulació electromagnètica. Una altra part significativa de la seua recerca, en l'àmbit de la Física Matemàtica, s'emmarca en la resolució d'equacions diferencials que caracteritzen el comportament d'oscil·ladors no lineals.

Encarnación ha participat activament en estudis de gènere i en divulgació de les carreres STEM des de la Universitat d'Alacant. En 2018-19 va col·laborar en el projecte “Quiero Ser Ingeniera" (programa coordinat pel Instituto de la Mujer para la Igualdad de Oportunidades en el qual van participar sis universitats espanyoles). En 2019-20 va impartir conferències a estudiantat de secundària en la "Ruta Campus Igualitari" (Unitat d'Igualtat). Durant els dos últims cursos imparteix conferències sobre "Igualtat en Enginyeria" en centres de primària, tant presencialment com online (UA Divulga, UCC+i, Vr. d'Investigació i Transferència de Coneixement), i ha participat com a jutgessa en la "First Lego League", la principal competició de robòtica infantil del món (UA Divulga i UCC+i, projecte conjunt entre el Vr. d'Investigació i Transferència de Coneixement i la Unitat de Comunicació).