Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GARRIGOS SELVA, MARIA DEL CARMEN

Curriculum breu
GARRIGOS SELVA, MARIA DEL CARMEN
GARRIGOS SELVA, MARIA DEL CARMEN
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3529
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
QUIMICA ANALITICA, NUTRICIO I BROMATOLO
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Ciencias Químicas con Mención de Doctor Europeo
    Universidad de Alicante (11/12/2003)
  • DOCTORADO EN CIENCIAS DE LOS ALIMENTOS
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (11/12/2003)
  • Licenciatura en Ciencias Químicas (Orientación Química Analítica)
    Universitat d'Alacant (22/09/1998)

María del Carmen Garrigós Selva, Doctora en Ciències Químiques (2003). Professora Titular d'Universitat en l'àrea de Química Analítica en la Universitat d'Alacant des de 2008. Directora i responsable de l'àrea d'anàlisi química de materials en el Grup d'Investigació NANOBIOPOL de la Universitat d'Alacant. En l'actualitat compta amb 4 sexennis (3 d'investigació i un de transferència) concedits per la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora (CNEAI). Ha participat en un total de 37 projectes d'investigació competitius, finançats per fons públics nacionals i internacionals, dels quals 13 com a investigadora principal. Entre ells cal citar 5 projectes del Pla Nacional d'Investigació Científica (MINECO) de manera consecutiva entre 2009 i 2024, així com quatre projectes dins del programa H-2020 amb vigència entre 2016 i 2022, dels quals dues com a investigadora principal, en col·laboració amb nombrosos centres d'investigació europeus. Així mateix, ha participat en més de 120 projectes amb empreses, tant d'investigació com de prestació de serveis, sent investigadora principal en molts d'ells.

Ha sigut co-autora de dos llibres sobre anàlisis d'aliments i ha participat com a col·laboradora en 15 capítols de llibres sobre Polímers Biodegradables i Sostenibles, així com d'anàlisis d'additius en materials i desenvolupament de mètodes analítics. Així mateix, ha participat en 23 publicacions d'investigació en docència en Química Analítica. Autora o co-autora de 84 articles científics publicats en revistes de l'àrea de Química Analítica, Ciència i Tecnologia d'Aliments i Ciència i Tecnologia de Polímers, de les quals 60 ho són en revistes del primer quartil de les citades àrees amb un nombre de cites totals de 2485, i un índex h 30. Participant en els comitès científics de nombrosos congressos, en particular d'International Conference on Biobased and Biodegradable Polymers (BIOPOL). Directora de 4 tesis doctorals ja presentades, així com d'altres 4 que seran defensades en els pròxims dos anys.

Les seues principals àrees d'investigació són:

Síntesi i caracterització de polímers i biopolímers.
Additius mediambientalment sostenibles.
Envasament actiu. Antioxidants i antimicrobians d'origen natural.
Revaloració de residus agro-alimentaris: extracció i encapsulació de components actius.
Desenvolupament i validació de mètodes sostenibles d'extracció basats en microones i ultrasons.
Síntesi de nanopartícules metàl·liques amb mètodes sostenibles.
Anàlisi química i nutricional d'aliments. Aliments funcionals. Assajos d'autenticació i detecció de fraus.
Degradació de materials polimèrics i compostos (biodegradació i compostabilidad).
Manté nombroses col·laboracions científiques amb diversos grups nacionals i internacionals destacant la seua estreta col·laboració amb grups en la Universitat Politècnica de València, Universitat de Perusa (Itàlia), Universitat de Coïmbra (Portugal), KTH Estocolm (Suècia) i uns altres.