Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GARCIA RODRIGUEZ, JOSE

Curriculum breu
GARCIA RODRIGUEZ, JOSE

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2616
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO INFORMATICA
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN INGENIERÍA INFORMÁTICA Y COMPUTACIÓN CIENTÍFICA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (05/06/2009)
  • Doctor Ingeniero en Informática
    Universidad de Alicante (05/06/2009)
  • Ingeniero en Informática
    Escuela Politécnica Superior de Alicante. Universidad de Alicante (30/07/1996)
  • Ingeniero Técnico en Informática de Sistemas
    Escuela Politécnica Superior de Alicante. Universidad de Alicante (27/10/1994)

José García Rodríguez es va llicenciar en Enginyeria Informàtica i es va doctorar en Visió Artificial per la Universitat d'Alacant en 1994 i 2009 respectivament. Actualment és catedràtic dins del departament d'Informàtica i Computació. Les seues principals línies d'investigació se centren en la visió per ordinador, la intel·ligència computacional, l'aprenentatge automàtic, l'aprenentatge profund, el reconeixement de patrons, la robòtica, les interfícies home-màquina, la intel·ligència ambiental, la química computacional i les arquitectures paral·leles i multinúcleo. És autor de més de 200 publicacions en les millors revistes com TPAMI, ASOC, ESWA, NCAA, Neurocomputing, etc, i en les millors conferències com WCCI, ICCV, ECCV, CVPR, ANAR-VOS, entre altres. És Director del Programa de Doctorat en Informàtica de la Universitat d'Alacant i Vicedegà de Relacions Internacionals de l'Escola Universitària Politècnica.

En els últims anys ha participat i liderat més de 20 projectes regionals/nacionals/internacionals relacionats amb les línies d'investigació anteriorment esmentades, obtenint resultats positius en l'avanç de les línies proposades. Ha dirigit 10 tesis doctorals, Ha sigut investigador principal des de 2013 de tres projectes nacionals consecutius finançats pel Ministeri d'Economia i Competitivitat per a millorar l'autonomia de persones amb dany cerebral adquirit i dependents per a la seua integració en la societat (DPI2013-40534-R), (TIN2016-76515-R) i (PID2019-104818RB-I00) utilitzant tècniques de visió per computador, realitat virtual i deep learning.

En la faceta internacional, ha realitzat estades en la Universitat de Westminster i en la Queen Mary University of London al Regne Unit, i en la Griffith University en Brisbane (Austràlia), participat en comités organitzadors i de programa de nombrosos congressos amb especial presència en el WCCI, havent organitzat sessions especials des de 2010 i sent chair de sessions especials i de publicitat en les edicions de 2015 i 2018. Ha organitzat números especials sobre intel·ligència computacional aplicada a Visió i Robòtica en revistes JCR com Neural Processing Letters, Neural Computing and Applications, Complexity, Expert Systems, etc. És editor cap de la revista International Journal of Computer Vision and Image Processing i editor associat de Expert System Journal. És membre sènior d'organitzacions com el IEEE o el INNS. És membre de xarxes europees d'excel·lència en robòtica cognitiva com Eucog European Network for the Advancement of Artificial Cognitive Systems, Interaction and Robotics, o en computació d'alt rendiment com HIPEAC, European Network of Excellence on High Performance and Embedded Architecture and Compilation i ELLIS, European Lab for Learning and Intelligent Systems. També és membre de la Xarxa Europea d'Integració de Visió i Llenguatge (iV&L Net) ICT COST Action IC1307.