Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GARCIA ATIENZAR, GABRIEL

Curriculum breu
GARCIA ATIENZAR, GABRIEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2834
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
PREHIST.,ARQ.,HªANTIGA,FIL.GR.I FIL.LLA.
Instituts:
IU INVESTIGACIO ARQ. I PATR. HIST.
Grups:
Codi UNESCO:
550501 - Arqueología
550405 - Prehistoria

Formació acadèmica

  • Doctor en Historia
    Universidad de Alicante (20/06/2007)
  • Licenciado con Grado
    Universidad de Alicante (10/03/2005)
  • Licenciado en Historia
    Universidad de Alicante (30/06/2000)

Gabriel García Atiénzar és professor titular en el Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina de la Universitat d'Alacant. Es va doctorar en Història en 2007, obtenint el Premi Extraordinari de Doctorat. La seua formació es va desenvolupar a través de successives estades en diversos centres d'investigació, entre els quals cal destacar el Despartamento de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat Autònoma de Madrid, l'Escola Espanyola d'Història i Arqueologia (Roma) i el Museu Nazionale Preistorico Etnografico "Luigi Pigorini" de Roma.

En l'actualitat és coordinador del Màster en Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni. Imparteix docència, a més d'en aquest màster, en el Grau en Història i en els màsters "Màster en Història del Món Mediterrani i les seues Regions. De la Prehistòria a l'Edat mitjana" i "Màster en Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes" de la UA. Dins d'aquestes titulacions ha dirigit més de 25 treballs final de grau o de màster. És director de diverses tesis doctorals en curs, tant en la UA,  com en la UNED i la Universitat Internacional de València. A més, imparteix docència en altres institucions educatives espanyoles, destacant els cursos de Sistemes d'Informació Geogràfica aplicats a la investigació històrica la gestió del patrimoni.

En els últims anys ha encapçalat diferents projectes d'investigació relacionats amb el Campaniforme en les terres alacantines i el Calcolític en el Camp d'Hellín. A més, és IP del projecte I+D "HAR2016-76586-P Espais socials i espais de frontera durant el calcolític i l'Edat del Bronze en el Llevant de la península Ibèrica" finançat per Ministeri d'Economia i Competitivitat i FEDER i co-director de les excavacions arqueològiques desenvolupades en el jaciment del Bronze Tardà de Cabezo Redó (Villena).