Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  García Atienzar, Gabriel

Curriculum breu
García Atienzar, Gabriel

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2834
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO ARQ. I PATR. HIST.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Historia
    Universidad de Alicante (20/06/2007)
  • Licenciado con Grado
    Universitat d'Alacant (10/03/2005)
  • Licenciado en Historia
    Universitat d'Alacant (30/06/2000)

Gabriel García Atiénzar és professor titular en el Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina de la Universitat d'Alacant. Es va doctorar en Història en 2007, obtenint el Premi Extraordinari de Doctorat. La seua formació es va desenvolupar a través de successives estades en diversos centres d'investigació, entre els quals cal destacar el Despartamento de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat Autònoma de Madrid, l'Escola Espanyola d'Història i Arqueologia (Roma) i el Museu Nazionale Preistorico Etnografico "Luigi Pigorini" de Roma.

Imparteix docència en el Grau en Història i en els màsters en "Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni", "Història del Món Mediterrani i les seues Regions. De la Prehistòria a l'Edat mitjana" i "Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes" de la UA. Dins d'aquestes titulacions ha dirigit més de 40 treballs final de grau o de màster. És director de diverses tesis doctorals, tant en la UA, com en la UNED i la Universitat Internacional de València. En relació amb la seua trajectòria acadèmica, ha estat tutor del Programa d'Acció Tutorial (PAT) i coordinador acadèmic del programa de mobilitat (Erasmus, SICUE i Global) per als graus en Història i Humanitats. A més, ha impartit docència en altres institucions educatives espanyoles (Universitat Autònoma de Madrid i Universitat de Múrcia) i internacionals (Itàlia i Mèxic), destacant els cursos de Sistemes d'Informació Geogràfica aplicats a la investigació històrica i la gestió del patrimoni.

En els últims anys ha encapçalat diferents projectes d'investigació competitius relacionats amb la Prehistòria de Castella-la Manxa o el Campaniforme en les terres alacantines. A més, és IP del projecte I+D "Origen i conformació del Bronze Valencià (PID2020-115956GB-I00)" finançat per Ministeri d'Economia i Competitivitat i FEDER i de co-director de les excavacions arqueològiques desenvolupades en el jaciment del Bronze Tardà de Cabezo Redondo (Villena).