Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GALLEGO RICO, SERGI

Curriculum breu
GALLEGO RICO, SERGI

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3327
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:
Codi UNESCO:
Sense dades.

Formació acadèmica

  • En Física
    Universitat d`Alacant (17/01/2005)
  • Licenciatura en Física
    Universitat de València (16/07/2001)

Sergi Gallego i Rico va obtenir el títol de Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de València en 2001. Al novembre de 2001 va obtenir una beca de la CICYT en el Departament Interuniversitari d'Òptica en la Universitat d'Alacant. Durant el període d'elaboració de la tesi, va realitzar una estada predoctoral a Irlanda de 12 setmanes. A continuació, 01/05/2004, va obtenir una plaça d'Ajudant LOU en la Universitat d'Alacant dins del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal. Més tard va obtenir una plaça de Professor Col·laborador 04/09/2007, posteriorment va obtenir una plaça de professor Contractat Doctor 05/10/2007 i finalment la plaça de Professor Titular d'Universitat 22/09/2009.

En 2005 va aconseguir el títol de Doctor per la Universitat d'Alacant amb Excel·lent Cum Laude i el Premi Extraordinari de Doctorat. Per aquesta Tesi també va rebre en 2009 l'accésit del “Premi Justiniano Casas de Recerca en Imatge Òptica”. Al febrer de 2005 va realitzar una estada postdoctoral d'un mes de durada en la UCD (Irlanda) dins del programa de mobilitat del professorat de la Unió Europea. L'any 2010 va realitzar una altra estada de recerca de 3 mesos en la Universitat de Colònia i una altra en 2014 d'un mes de durada en la Universitat de Dresden.  Ha publicat més de 80 articles en  revistes indexades en el JCR sobre els fotopolímeros com a material de registre holográfico, models electromagnètics, memòries holográficas, oscil·ladors harmónicos, cristalls líquids, etc. Ha participat amb més de 90 contribucions en congressos congressos destacant sis ponències convidades en congressos internacionals. Ha participat en diversos contractes amb empreses. És co-inventor d'una patent sobre un fotopolímero mediambientalment compatible. Ha sigut director de deu projectes final de carrera d'Enginyeria Tècnica en telecomunicacions especialitat “So i Imatge”, diversos TFG i  TFM i tres Tesis Doctorals.

Pel que es refereix a les activitats de gestió universitària, des de juny de 2012 a maig 2016 ha sigut Secretari del Departament de Fisica, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la Universitat d'Alacant- Des de juny de 2016 és el seu diretor. Ha dirigit un projectes de recerca finançats per la Generalitat Valenciana i pel Ministeri d'economia i competitivitat, és membre del "Editorial Board" de diverses revistes científiques, algunes indexades en el JCR, i ha sigut "Guest Editor" d'alguns nombres especials. Des de 2011 fins a juny de 2014 ha sigut Secretari de la Secció Local d'Alacant de la Reial Societat Espanyola de Fisica, de la qual és el seu President des de juny de 2014 a 2017, sent així mateix Vocal de la Junta de Govern de la Reial Societat Espanyola de Física.

D'altra banda respecte a l'activitat docent ha elaborat 17 materials docents entre llibres complets, capítols de llibres, anotacions, articles d'innovació docent en revistes impactades, etc. A més cal destacar les contribucions i participacions en més de 30 congressos nacionals i internacionals sobre recerca en docència, participant i dirigint multitud de projectes en aquest àmbit.