Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GALLEGO RICO, SERGI

Curriculum breu
GALLEGO RICO, SERGI

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9751
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:

Formació acadèmica

  • En Física
    Universitat d`Alacant (17/01/2005)
  • DOCTORADO EN FÍSICA, INGENIERÍA DE SISTEMAS Y TEORÍA DE LA SEÑAL
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (14/01/2005)
  • Licenciatura en Física
    Universitat de València (16/07/2001)

Sergi Gallego i Rico va obtenir el títol de Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de València en 2001. Al novembre de 2001 va obtenir una beca de la CICYT en el Departament Interuniversitari d'Òptica en la Universitat d'Alacant. Durant el període d'elaboració de la tesi, va realitzar una estada predoctoral a Irlanda de 12 setmanes. A continuació, 01/05/2004, va obtenir una plaça d'Ajudant LOU en la Universitat d'Alacant dins del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal. Més tard va obtenir una plaça de Professor Col·laborador 04/09/2007, posteriorment va obtenir una plaça de professor Contractat Doctor 05/10/200, la plaça de Professor Titular d'Universitat setembre de 2009 i catedràtic d'universitat a l'octubre de 2017.

En 2005 va aconseguir el títol de Doctor per la Universitat d'Alacant amb Excel·lent Cum laude i el Premi Extraordinari de Doctorat. Per aquesta Tesi també va rebre en 2009 l'accèssit del “Premi Justinià Casas d'Investigació en Imatge Òptica”. Al febrer de 2005 va realitzar una estada postdoctoral d'un mes de duració en la UCD (Irlanda) dins del programa de mobilitat del professorat de la Unió Europea. L'any 2010 va realitzar una altra estada d'investigació de 3 mesos en la Universitat de Colònia i una altra en 2014 d'un mes de duració en la Universitat de Dresden.  Ha publicat més de 130 articles en  revistes indexades en el JCR sobre els fotopolímeros com a material de registre hologràfic, models electromagnètics, memòries hologràfiques, oscil·ladors harmònics, cristalls líquids, etc. Ha participat amb més de 100 contribucions en congressos congressos destacant sis ponències convidades en congressos internacionals. Ha participat en diversos contractes amb empreses. És co-inventor de dues patents. Ha dirigit 3 tesi i nombrosos TFG i TFM.

Ha dirigit projectes d'investigació finançats per la Generalitat Valenciana i pel Ministeri d'economia i competitivitat, ha sigut membre del "Editorial Board" de diverses revistes científiques, algunes indexades en el JCR, i ha sigut "Guest Editor" d'alguns números especials. Ha sigut Vocal de la Junta de Govern de la Reial Societat Espanyola de Física.

D'altra banda respecte a l'activitat docent ha elaborat nombrosos materials docents entre llibres complets, capítols de llibres, anotacions, articles d'innovació docent en revistes impactades, etc. A més cal destacar les contribucions i participacions en més de 40 congressos nacionals i internacionals sobre investigació en docència, participant i dirigint multitud de projectes en aquest àmbit.