Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  FULLANA FONT, ANDRES

Curriculum breu
FULLANA FONT, ANDRES

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1105
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
ENGINYERIA QUIMICA
Instituts:
IU AIGUA I CIENCIES AMBIENTALS
IU ENGINYERIA DELS PROCESSOS QUIMICS
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTOR INGENIERO QUÍMICO
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (15/11/2001)
  • DOCTORADO EN INGENIERÍA QUÍMICA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (14/11/2001)
  • LICENCIADO EN QUÍMICA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (01/07/1997)

 

Andrés Fullana és Catedràtic en Enginyeria Química en la Universitat d'Alacant  membre del grup d'investigació “Enginyeria per a l'Economia Circular (E4EC)” en la Universitat d'Alacant

Andrés va finalitzar la seua Tesi Doctoral entre 1997-2001 sobre piròlisi/combustió de pneumàtics i llots de depuradora . Durant la tesi es van posar en marxa anàlisi de diferents contaminants produïts durant la incineració d'aquests materials: PAHs, clorofenoles, clorobencenos, policlorodibenzodioxinas/ furans (PCDD/F). Posteriorment a la tesi va realitzar el postdoctorat de 2 anys amb una beca Fulbright la Universitat de Dayton (els EUA). Durant aquesta estada va estudiar els mecanismes de formació de contaminants clorats produïts durant  la incineració de residus.

Després de la reincorporació al departament d'Enginyeria Química després de l'estada postdoctoral, la investigació, a més de la relacionada amb la producció de contaminants, l'ha  diversificada en temes relacionats amb la gestió i tractament de residus: eliminació d'olors, aplicació de nanopartícules de ferro en tractament d'aigües, aprofitament energètic de residus agrícoles i reciclatge de residus industrials. Fruit d'aquestes investigacions Andrés és coinventor  en nou patents de les quals vuit s'estan comercialitzant a nivell nacional i internacional.