Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  FULLANA FONT, ANDRES

Curriculum breu
FULLANA FONT, ANDRES

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1105
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
ENGINYERIA QUIMICA
Instituts:
IU AIGUA I CIENCIES AMBIENTALS
IU ENGINYERIA DELS PROCESSOS QUIMICS
Grups:
Codi UNESCO:
Sense dades.

Formació acadèmica

  • DOCTOR INGENIERO QUÍMICO
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (15/11/2001)
  • LICENCIADO EN QUÍMICA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (01/07/1997)

 

Andrés Fullana és Catedràtic en Enginyeria Química en la Universitat d'Alacant  membre del grup de recerca “Residus, Energia, Medi ambient i Nanotecnologia (REMEN)” en la Universitat d'Alacant (http://web.ua.es/reman/)

Andrés va finalitzar la seua Tesi Doctoral entre 1997-2001 sobre pirólisis/combustió de pneumàtics i llots de depuradora . Durant la tesi es van engegar anàlisi de diferents contaminants produïts durant la incineració d'aquests materials: PAHs, clorofenoles, clorobencenos, policlorodibenzodioxinas/ furanos (PCDD/F). Posteriorment a la tesi va realitzar el postdoctorado de 32 anys amb una beca Fulbright la Universitat de Dayton (EUA). Durant aquesta estada va estudiar els mecanismes de formació de contaminants clorats produïts durant  la incineració de residus.

Després de la reincorporació al departament d'Enginyeria Química després de l'estada postdoctoral, la recerca, a més de la relacionada amb la producció de contaminants, l'ha  diversificat en temes relacionats amb la gestió i tractament de residus: eliminació d'olors, aplicació de nanopartícules de ferro en tractament d'aigües, aprofitament energètic de residus agrícoles i reciclat de residus industrials. Fruit d'aquestes recerques ha col·laborat en 5 patents de les quals quatre estan comercialitzant-se a nivell nacional i internacional.