Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  FERRANDO ROCHER, MIGUEL

Curriculum breu
FERRANDO ROCHER, MIGUEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1152
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A (LOU)
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:
Codi UNESCO:
332504 - Enlaces de microondas
332506 - Comunicaciones por satélite
220210 - Radioondas y microondas
330701 - Antenas

Formació acadèmica

  • Doctor Ingeniero en Telecomunicación
    Universitat Politècnica de València (18/12/2018)
  • Ingeniero de Telecomunicación
    Escuela Técnica Superior Ingenieros de Telecomunicación (01/07/2012)

Miguel Ferrando-Rocher és Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de València (UPV), València, Espanya, des de 2012 i doctor enginyer des de 2018. En 2012, es va unir a l'Equip de Sistemes de Radiació Complexos de l'Institut d'Electrònica i Telecomunicacions de Rennes (França) com a investigador, on va participar en antenes reflectarray per a aplicacions satel·litàries en col·laboració amb Thales Alenia Space.

En 2016, es va unir a la Universitat Tecnològica de Chalmers, Göteborg, Suècia, com a investigador convidat. Des de 2013, ha estat en el Grup de Radiació Electromagnètica de l'Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia de la UPV. Els seus interessos d'investigació actuals inclouen la comunicacions per satèl·lit en moviment (SATCOM-on-the-move), arrays d'alt guany en tecnologia Gap Waveguide (GW) i components d'ones mil·limètriques. El Dr. Ferrando-Rocher va rebre el Premi al Millor Jove Investigador d'Espanya en el camp de les antenes i la propagació en la Conferència URSI en 2017. En 2019, a més, va rebre de Premi COIT-AEIT del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació (COIT) i l'Associació Espanyola d'Enginyers de Telecomunicació (AEIT). La seua tesi doctoral basada en noves solucions d'antenes en la banda de mil·limètriques per a comunicacions per satèl·lit va ser guardonada amb el premi AIRBUS Space and Defense. Durant la seua formació, va rebre una beca Erasmus per a estudiar en la Universitat de Gant (Bèlgica) en 2010.

Des de setembre de 2019 és Professor Ajudant Doctor en la Universitat d'Alacant, dins del departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal. La seua activitat investigadora es desenvolupa en el Grup de Microones i Electromagnetisme (GMECA). A més, és Chief Innovation Officer de Stratolloon, una start-up que innova en el negoci de la investigació a alta altitud i que ha sigut reconeguda amb importants premis nacionals i internacionals.