Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  FERRANDEZ FERRER, ALICIA

Curriculum breu
FERRANDEZ FERRER, ALICIA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A PERMANENT LABORAL
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORANIES
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctorado en Antropología Social
    Universidad Autónoma de Madrid (31/10/2014)
  • Master en Inmigración, Refugio y Relaciones Intercomunitarias
    UNIVERSIDAD AUTONOMA DE MADRID (31/03/2006)
  • Licenciatura en Humanidades
    Universitat d'Alacant (30/06/2004)
  • Licenciatura en Antropología Social y Cultural
    Universidad Miguel Hernández (30/06/2004)

Llicenciada en Antropologia Social i Cultural (Universitat Miguel Hernández), llicenciada en Humanitats (Universitat d’Alacant), màster en Immigració, Refugi i Relacions Intercomunitàries (Universitat Autònoma de Madrid) i doctora en Antropologia Social, amb menció europea i Premi Extraordinari de Doctorat (Universitat Autònoma de Madrid). Alicia Ferrández Ferrer és membre del Departament d’Humanitats Contemporànies, on fa tasques de docència i investigació en l’àrea d’Antropologia Social.

S’ha especialitzat en la investigació i l’anàlisi de la diversitat cultural en el món contemporani; ha aprofundit en les migracions llatinoamericanes transnacionals i la manera en què aquests col·lectius utilitzen els mitjans de comunicació per a reivindicar drets de ciutadania. Fa investigació a Espanya i Anglaterra.

Actualment participa en diferents projectes nacionals i internacionals sobre el poble gitano i els canvis recents que s’estan produint tant en l’àmbit educatiu com en el familiar i reproductiu. També ha dirigit un projecte d’innovació i investigació docent centrat en el poble gitano i les seues trajectòries educatives universitàries en la Universitat d’Alacant.

La seua activitat docent se centra en l’ensenyament de l’Antropologia Social en diferents graus i llicenciatures. També ha impartit docència en cursos de postgrau, com el màster en Migracions, Conflicte i Cohesió Social de la Universitat de Deusto (Bilbao), i ha sigut tutora de pràctiques d’alumnes de postgrau del màster en Immigració, Refugi i Relacions Intercomunitàries i del curs de formació contínua en Migracions i Codesenvolupament (Universitat Autònoma de Madrid).

És membre de l’Observatori Sociològic de l’Educació (OBSOEDU, Universitat d’Alacant), de l’Institut Universitari d’Investigació sobre Migracions, Etnicitat i Desenvolupament Social (IMEDES, UAM) i de l’Associació Valenciana d’Antropologia (AVA).