Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  EVANGELIO LLORCA, MARIA RAQUEL

Curriculum breu
EVANGELIO LLORCA, MARIA RAQUEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2241
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
DRET CIVIL
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctora en Derecho Civil
    Universidad de Valencia (29/07/1999)
  • Licenciada en Derecho
    Universidad de Valencia (30/06/1993)

És Professora Titular de Dret Civil de la Universitat d'Alacant, amb tres sexennis d'investigació. Les seues principals línies d'investigació en l'actualitat són la propietat intel·lectual, la protecció dels consumidors i la responsabilitat civil. Aquesta tasca investigadora ha fructificat en diverses monografies, així com nombrosos articles i capítols de llibre. 

Des de 2001 fins a 2019 va ser membre de l'equip de coordinació del Mòdul de Drets d'Autor del Magister Lvcentinvs (Màster en Propietat Industrial i Intel·lectual) de la UA, del qual va ser Directora des de 2012 a 2014. Actualment és directora del “Grup d'investigació sobre propietat intel·lectual” i membre del "“Grup d'investigació en matèria de responsabilitat extracontractual" de la UA, així com Co-supervisor del Doctorat Europeu EIPIN – Information Society (Horizon 2020 Marie Skodowska Curie Action ITN-EJD 2016-2019).

Ha realitzat estades d'investigació en la Università degli Studi de Pàdua i la Università degli Studi di Florència (Itàlia), així com en la Universitat del Nord de Barranquilla (Colòmbia).

Ha participat en cinc projectes d'I+D+I (dos en matèria de responsabilitat civil i tres sobre propietat intel·lectual), havent liderat junt amb el professor Julián López Richart aquell titulat “Herramientas jurídicas para favorecer el acceso a contenidos protegidos por derechos de propiedad intelectual en el mercado único digital” (MINECO, 2018-2020), i sent en l'actualitat membre del relatiu a “La irrupción de la inteligencia artificial en el Derecho de daños y su adaptación a las nuevas tecnologias” (MICINN, 2021-2023); així com membre del Prometeu “El mercado único digital para Europa. Aspectos de derecho privado”, finançat per la Generalitat Valenciana (2018-2021). 

Així mateix, és avaluadora de Projectes d'Investigació de l'AVAP, de la DEVA-AAC i del Nacional Science Centre de Polonia; així com avaluadora externa de diverses revistes científiques.

És, a més, membre de la Cátedra Iberoamericana de Cultura Digital y Propiedad Intelectual UA-OEI, així como Vocal Suplent de la Secció 1ª de la Comissió de Propietat Intel·lectual adscrita al Ministeri de Cultura i Esports.

Ha sigut col·laboradora en la secció de ressenyes de jurisprudència de pe. i. Revista de Propietat Intel·lectual i és Vocal de la Junta directiva d'ALADDA.