Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  EVANGELIO LLORCA, MARIA RAQUEL

Curriculum breu
EVANGELIO LLORCA, MARIA RAQUEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2241
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
DRET CIVIL
Instituts:
Sense dades.
Grups:
Codi UNESCO:
560502 - Derecho civil

Formació acadèmica

  • Doctora en Derecho Civil
    Universidad de Valencia (29/07/1999)
  • Licenciada en Derecho
    Universidad de Valencia (30/06/1993)

És Professora Titular de Dret Civil de la Universitat d'Alacant, amb tres sexennis d'investigació. Les seues principals línies d'investigació són la propietat intel·lectual, la protecció dels consumidors, les relacions de veïnatge, el contracte d'assegurança i la responsabilitat civil. Aquesta tasca investigadora ha fructificat en diverses monografies, així com nombrosos articles i capítols de llibre. 

Des de 2001 fins a 2019 va ser membre de l'equip de coordinació del Mòdul de Drets d'Autor del Magister Lvcentinvs (Màster en Propietat Industrial i Intel·lectual) de la UA, del qual va ser Directora des de 2012 a 2014. Actualment és Membre del “Grup d'investigació sobre propietat intel·lectual” de la UA (des de la seua constitució en 2005) i Co-supervisor del Doctorat Europeu EIPIN – Information Society (Horizon 2020 Marie Sk¿odowska Curie Action ITN-EJD 2016-2019).

Ha realitzat estades d'investigació en la Università degli Studi de Pàdua i la Università degli Studi di Florència (Itàlia), així com en la Universitat del Nord de Barranquilla (Colòmbia).

Ha participat en quatre projectes d'I+D+I (un en matèria d'assegurances i responsabilitat civil i tres sobre propietat intel·lectual), sent en l'actualitat co-Investigadora Principal d'un d'ells, titulat “Herramientas jurídicas para favorecer el acceso a contenidos protegidos por derechos de propiedad intelectual en el mercado único digital”, i finançat pel Ministeri d'Educació i Ciència (2018-2020); així com membre del Prometeu “El mercado único digital para Europa. Aspectos de derecho privado”, finançat per la Generalitat Valenciana (2018-2021). 

Així mateix, és avaluadora de Projectes de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva del Ministeri d'Educació.  

Ha sigut col·laboradora en la secció de ressenyes de jurisprudència de pe. i. Revista de Propietat Intel·lectual i és Vocal de la Junta directiva d'ALADDA.