Mar Cerdán és Llicenciada en Ciències Químiques i Doctora en Química per la Universitat d'Alacant, i Màster en Fertilitzants i Plaguicides per la Universitat Autònoma de Madrid. És membre del grup de recerca de Química Agrícola del CIBIO-Centre Iberoamericà de la Biodiversitat, i del Departament d'Agroquímica i Bioquímica de la Universitat d'Alacant. És Professora Contractada Doctora de la Universitat d'Alacant. Les seues principals línies de recerca se centren en l'estudi de l'efectivitat i millora dels quelats de micronutrientes, principalment del ferro, sota diferents condicions de cultiu; en el desenvolupament i avaluació de l'eficàcia de bioestimulantes i d'elicitores en plantes conreades sota diferents condicions d'estrès abiòtic i biòtic; i en el desenvolupament de noves tecnologies pre i postcosecha respectuoses amb el medi ambient que permeten millorar la qualitat organoléptica i nutricional dels productes hortofrutícolas. La seua docència se centra principalment en Edafologia, Química Agrícola, Conservació postcosecha i Química dels Aliments.
Mar Cerdán és Llicenciada en Ciències Químiques i Doctora en Química per la Universitat d'Alacant, i Màster en Fertilitzants i Plaguicides per la Universitat Autònoma de Madrid. És membre del grup de recerca de Química Agrícola del CIBIO-Centre Iberoamericà de la Biodiversitat, i del Departament d'Agroquímica i Bioquímica de la Universitat d'Alacant. És Professora Contractada Doctora de la Universitat d'Alacant. Les seues principals línies de recerca se centren en l'estudi de l'efectivitat i millora dels quelats de micronutrientes, principalment del ferro, sota diferents condicions de cultiu; en el desenvolupament i avaluació de l'eficàcia de bioestimulantes i d'elicitores en plantes conreades sota diferents condicions d'estrès abiòtic i biòtic; i en el desenvolupament de noves tecnologies pre i postcosecha respectuoses amb el medi ambient que permeten millorar la qualitat organoléptica i nutricional dels productes hortofrutícolas. La seua docència se centra principalment en Edafologia, Química Agrícola, Conservació postcosecha i Química dels Aliments.