Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  CAZORLA QUEVEDO, MIGUEL ANGEL

Curriculum breu
CAZORLA QUEVEDO, MIGUEL ANGEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2242
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRATIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO INFORMATICA
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctorado Ingeniería Informática
    Universidad de Alicante (20/05/2000)
  • Ingeniero en Informática
    Universitat d'Alacant (01/07/1995)
  • Ingeniero técnico en Informática de sistemas
    Universitat d'Alacant (01/09/1994)

El doctor Miguel Cazorla és enginyer en informàtica per la Universitat d’Alacant (1995) i doctor en Enginyeria en Informàtica per la mateixa universitat (2000). El 1995 s’incorpora com a professor en la Universitat d’Alacant, on va passar per totes les figures (associat, ajudant, titular d’escola i titular d’universitat). Des del 2017 és catedràtic d’universitat. És membre sènior de l’IEEE.
A més d’haver fet estades en institucions estrangeres (Carnegie Mellon University, University of Sydney i University of Edinburgh), ha publicat més de 70 articles indexats en JCR (amb més de 30 en Q1) i més de 100 comunicacions en congressos, entre nacionals i internacionals. Ha dirigit 22 tesis doctorals i és investigador principal en diversos projectes nacionals (CICYT, Retos); així mateix, ha estat a càrrec de múltiples contractes de transferència cap a l’empresa. És membre de diferents comitès de programa de congressos nacionals i internacionals.
La seua investigació sempre s’ha centrat en la visió computacional i en com aplicar aquestes tècniques per a resoldre tasques robòtiques. Durant la major part de la seua carrera investigadora ha treballat en el processament de dades 3D. En els últims anys ha diversificat les seues línies per a aplicar tècniques d’aprenentatge profund a diferents àmbits (imatge mèdica, reconeixement d’objectes, estimació de profunditat, identificació d’objectes de trànsit, etcètera) i estudiar l’ús d’LLM per a resoldre diferents problemes. Tota la seua investigació més recent està enfocada a la robòtica social, és a dir, com utilitzar aquestes tècniques per a ajudar persones dependents. 
Ha sigut subdirector, secretari i director de l’Institut Universitari d’Investigació Informàtica. També ha sigut el coordinador del grau d’Enginyeria Robòtica i el director del màster d’Intel·ligència Artificial de l’Escola Politènica Superior. Va ser el proponent i, posteriorment, el coordinador del programa de doctorat en Informàtica de la Universitat d’Alacant.