Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  CARRASCO RODRIGUEZ, ANTONIO

Curriculum breu
CARRASCO RODRIGUEZ, ANTONIO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 7107
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

  • Doctor en Historia
    Universidad de Alicante (02/07/2001)
  • DOCTORADO EN SOCIEDAD Y ESTADO EN LA ESPAÑA MODERNA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (02/07/2001)

Antonio Carrasco Rodríguez és doctor en Història Moderna per la Universitat d'Alacant.

La seua trajectòria docent es remunta a 1997, any en què després d'acabar la seua beca d'investigació de Formació de Personal Investigador del Ministeri d'Educació i Cultura, va impartir docència durant un curs en la Universitat d'Alacant per mitjà d'una col·laboració docent.

Des de 1999 fins a 2004 va treballar en el projecte Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, de la Universitat d'Alacant, com a tècnic d'edició digital i coordinador d'una vintena de llocs web de temàtica històrica. Durant aquest temps, també va ser arxiver delegat de la basílica de Santa María d'Alacant. Entre 2005 i 2009 va treballar com a director de Projectes d'Investigació, Desenvolupament i Innovació del Taller Digital de la Universitat d'Alacant, elaborant com a consultor una dotzena de projectes d'investigació que van aconseguir finançament públic de l'Estat, i treballant com a investigador principal de dos projectes d'I+D+i, finançats pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, i relacionats amb l'aplicació de les noves tecnologies digitals als àmbits de la docència i la divulgació.

Des de 2008 fins a setembre de 2022 va ser professor associat del Departament d'Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques, de la Universitat d'Alacant. Des de setembre de 2022 és professor ajudant doctor d'aquest Departament. En l'actualitat, forma part de les Comissions del Grau en Història, de Qualitat i d'Igualtat de la Facultat de Filosofia i Lletres. Així mateix, és tutor dels cursos primer i quart del Grau en Història, i responsable del Programa d'Acció Tutorial en la referida Facultat.

Ha destacat en l'aplicació de les tecnologies a la docència. És administrador d'uns 600 blogs de temàtica històrica i de mig centenar de canals de YouTube, elaborats amb els seus alumnes. Ha codirigit la creació de tres videojocs de base històrica, desenvolupats en col·laboració amb docents i alumnat dels Graus en Enginyeria Multimèdia i Història. És autor de diversos manuals d'Història per a ensenyament secundari i batxillerat, i d'un llibre d'alta divulgació en anglès sobre la influència de la sort en la Història.

Utilitza en classe les tecnologies digitals per a fomentar la motivació, el compromís i la participació. Tracta de desenvolupar la capacitat crítica i les habilitats i competències del seu alumnat, per mitjà de diverses activitats, entre les quals destaquen les relacionades amb la ludificació i l'aprenentatge basat en projectes i jocs. És especialista en teoria i aplicació del mètode flipped classroom. Ha incorporat la utilització de dispositius mòbils i plataformes d'e-learning en la docència i avaluació (i coavaluació) del seu alumnat. I les seues principals línies d'investigació són la història de l'Església i la de l'Administració, la història de gènere, la innovació docent i les aplicacions de la intel·ligència artificial a l'ensenyament de la Història.