Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  CABALLERO CABALLERO, MARIA TERESA

Curriculum breu
CABALLERO CABALLERO, MARIA TERESA
CABALLERO CABALLERO, MARIA TERESA
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1495
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
OPTICA, FARMACOLOGIA I ANATOMIA
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Física
    Universidad de Valencia (17/07/2006)
  • Licenciada en Física
    Universidad de Valencia (10/08/2000)
  • Diplomada en Óptica y Optometría
    Universitat d'Alacant (16/10/1996)

María Teresa Caballero Caballero és Doctora en Física per la Universitat de València, Llicenciada en Física per la Universitat de València i Diplomada en Òptica i Optometria per la Universitat d'Alacant. Actualment és professora Titular de la Universitat d'Alacant i la seua activitat investigadora està reconeguda amb dos sexennis. La seua trajectòria investigadora va començar en la Universitat de València en el camp de la difracció i la formació d'imatges, estudiant fonamentalment la focalització de feixos lluminosos a través dels sistemes òptics amb simetria de revolució, prestant especial atenció a la focalització en condicions d'obertura numèrica alta, i al disseny de tècniques per a obtenir superresolución en sistemes de microscòpia que treballen en aquestes condicions.

També ha treballat en el control i modelat de feixos premuts amb elements difractivos, després de la compensació de la dispersió cromàtica associada a la difracció, mitjançant un sistema afocal i amb plaques zonals d'alta eficiència lluminosa.

L'any 2013 es va incorporar al Grup d'investigació  d'Òptica i Percepció Visual de la Universitat d'Alacant (GOPV) en el qual treballa en la minimització de l'error en el càlcul de l'astigmatisme corneal i en la mesura de qualitat òptica de lents intraoculars.

Va ser subdirectora i cap d'estudis de l'Escola d'Òptica i Optometria des de 2007 fins a la seua desaparició i posteriorment ha sigut vicedegana d'Òptica i Optometria en la Facultat de Ciències des de l'any 2009 fins a l'any 2013 i coordinadora d'Òptica i Optometria i de la Clínica Optomètrica des del 2013 fins al 2016. Ha sigut secretària del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia des de finals de 2018 fins a gener de 2021 quan va passar a ocupar el càrrec de directora del Secretariat d'Estudis en el Vicerectorat d'Estudis, Qualitat i Llengües.