Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  BENAVIDEZ LOZANO, PAULA GABRIELA

Curriculum breu
BENAVIDEZ LOZANO, PAULA GABRIELA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1158
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctora por la Universidad de Alicante
    Universidad de Alicante (24/10/2008)
  • Licencitura en Astronomía
    Universidad Nacional de San Juan (15/10/2002)

Es va llicenciar en 2002 en la Universitat Nacional de Sant Joan, l'Argentina (títol homologat a Llicenciada en Física, MEC, 2007). Posteriorment va realitzar el Doctorat (2008) en la Universitat d'Alacant per al que va obtenir una beca del programa de cooperació internacional amb Llatinoamèrica. En 2008 es va unir com a Ajudant LOU al Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal (DFISTS), en la Universitat d'Alacant (UA), on posteriorment ha sigut Ajudant Doctora (2011-2016) i Contractada Doctora (2016-2021). Actualment és Professora Titular d'Universitat des de 2021 en la mateixa universitat.

És membre del Grup d'Astronomia i Astrofísica del DFISTS i de l'Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies (UFACiT). La seua investigació se centra en l'estudi dels processos colisionales dels cossos xicotets del Sistema Solar aplicat al modelatge de l'evolució colisional de poblacions, com el Cinturó de Kuiper i els Troians de Júpiter. També ha estudiat la fragmentació d'asteroides i la formació de famílies d'asteroides per mitjà de simulacions numèriques. Actualment està involucrada en el projecte NEO-MAPP i en la missió HERA.

Ha realitzat estades pre-doctorals breus en el CASLEO (CONICET; l'Argentina), l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia (CSIC, Espanya), la University of British Columbia (el Canadà) i en l'Observatorie de Besançon (CNES, França). En 2010 va realitzar una estada postdoctoral de 6 mesos en el South West Research Institute en Boulder (Colorado, USA) per a la qual va obtenir una beca de la Generalitat Valenciana. En 2023 realitza una estada de 6 mesos (en règim de sabàtic) en l'European Space Astronomy Centre (ESAC, Madrid).

Ha publicat més de 20 articles en revistes indexades en JCR, amb dues contribucions destacades publicades en revistes de caràcter multidisciplinari com Science i Nature Communications. És coautora en més de 50 comunicacions en congressos nacionals i internacionals. Actua habitualment com a revisora en diferents revistes científiques indexades en el JCR. Ha sigut tutora de dues Beques de col·laboració del Ministeri d'Educació i Formació Professional. Ha dirigit 7 treballs de fi de Màster, dos d'ells en el programa ERASMUS+ i és actualment co-tutora de 2 tesis doctorals en el programa de doctorat de l'UFACiT.

És membre de la Societat Espanyola d'Astronomia (SIGA) i de la Reial Societat de Física. Membre de l'Investigation Team de la missió espacial Hera (AQUEIXA).Membre de l'Investigation Team de la missió espacial DART (NASA).Ha sigut membre del Comitè Organitzador Local del 7th Workshop on Catastrophic Disruption i de la IV Reunió de Ciències Planetàries i Exploració del Sistema Solar. També ha sigut membre del Comitè Científic de la Reunió bianual de la SIGA en 2018, 2020 i 2022.

Actualment, és coordinadora de la comunitat de Ciències Planetàries d'Espanya.

En 2020, l'asteroide 2000 GT109 va ser canviat de nom com (51023) BenavidezLozano per la Unió Astronòmica Internacional, en reconeixement al seu treball en les Ciències Planetàries.