Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  BARGUEÑO DE RETES, PEDRO

Curriculum breu
BARGUEÑO DE RETES, PEDRO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Ciencias Físicas
    Universidad Complutense de Madrid (07/02/2013)
  • Doctor en Química Teórica y Computacional
    Universidad de Salamanca (16/04/2010)
  • Licenciado en Física
    Universidad Complutense de Madrid (19/10/2005)

Actualment soc Professor Titular d'Universitat (àrea d'Astronomia i Astrofísica). Em vaig incorporar a la Universitat d'Alacant com a Investigador Distingit en 2019 a través del programa d'atracció de talent Beatriz Galindo. La meva recerca se centra en aspectes teòrics de física gravitacional amb èmfasi en forats negres regulars, teoremes de singularitat, gravetat dependent d'escala, relació entre termodinàmica i geometria, desacoblament gravitacional mínim i fenomenologia en gravetat quàntica.

Prèviament a la meva incorporació en la UA vaig ser Professor Titular en la Universitat dels Andes (2014-2019), on vaig formar un grup de recerca en gravitació. Anteriorment vaig obtenir un contracte Juan de la Cierva que vaig gaudir en la Universitat Complutense de Madrid (2011-2013) treballant en física electrodébil en condensats de Bose-Einstein moleculars i sistemes quàntics disipativos.

He realitzat dues tesis doctorals. La primera en Química Teòrica (Universitat de Salamanca, 2010), on vaig estudiar processos de scattering en sistemes de tres cossos mitjançant metodologies quàntiques exactes i estadístiques i la segona en Física (Universitat Complutense de Madrid, 2013), explorant la relació entre física electrodébil i l'origen de la homoquiralidad molecular.